HunHír.info

2018. Magvető hava 21. nap, Bise napja.

Megvalósulóban az önkéntes kvóták rendszere - önként dugják fejüket a hurokba a „humánusok"

2018. július 16. 14:37
Hunhír.info

Kiköthetett Pozzallóban az a két hajó, amely napok óta vesztegelt Szicília partjainál. Olaszország azután engedélyezte ezt, hogy már öt ország jelezte Rómának, befogad migránsokat azonosítás és egyéb vizsgálatok után. Miután Németország és Málta bejelentette 50-50 főt átvesz Spanyolország, Portugália és Franciaország is jelezte, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Hétfő hajnalban előbb a 176 migránst, főleg fiatal férfiakat szállító hajó kötött ki Pozzallóban. Az orvosok még a fedélzeten megvizsgálták őket, majd a többségében eritrea négeri férfiak távozhattak a fedélzetről. Kis idő elteltével egy másik, 266 migránst szállító hajó is kikötött.

Az orvosok őket is megvizsgálták, majd buszra szállhattak. Azt nem tudni, hogy közvetlenül a befogadóországokba vitték-e őket. Az M1 római tudósítója szerint egy táborba szállították a migránsokat. A nőket, gyerekeket és a betegeket az olasz kormányfő engedélyével már vasárnap partra vitték. Ők 30-an addig maradnak Szicíliában, amíg felépülnek, megerősödnek.

Az illegális bevándorlók egy halászhajóval indultak útnak még pénteken Európa felé, az uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex és az olasz hatóságok Linosa szigetén vették át őket. Kikötni azonban, csakúgy mint korábban több hajó, nem tudtak Szicíliánál, mert Matteo Salvini olasz belügyminiszter megtagadta az engedélyt. Miután más uniós országok garantálták, hogy fogadják a hajókon lévő migránsokat, a miniszter engedélyezte a kikötést.

Átveszik a menekülteket

Salvini végül Facebook-oldalán jelentette be szombaton késő este, hogy Málta és Franciaország kész átvenni 50-50 migránst. Németország, majd később Spanyolország és Portugália is jelezte, hogy ezt tenné. Giuseppe Conte olasz kormányfő üdvözölte azt a szolidaritást, amelyet – szavai szerint – Róma mindig is kért Európától, és ami szerinte az Európai Tanács legutóbbi brüsszeli ülését követően valósággá kezd válni.

Olaszország már régóta azt szorgalmazta, hogy a migráció terhét ne egyedül kelljen viselnie, hanem vállaljon részt a többi földközi-tengeri kikötővel rendelkező uniós ország is.

Eltérő migrációs politikát folytatnak az olasz kormánypártok

Közben megkezdték annak a 450 migránsnak a regisztrálását és azonosítását az olasz hatóságok, akik partra szálltak Pozzallo kikötőjében. A férfiakat a kikötőváros regisztrációs táborába szállították, a nőket és a gyerekeket korábban az olasz hatóságok kórházakba vitték.

A visegrádi országok elítélték a migrámsok partra szállásának engedélyezését, Csehország szerint Olaszország ezzel egyenesen a „pokolba vezeti” az európai migrációs politikát. Orbán Viktor kormányfő az olasz kormányfőnek küldött levelében úgy fogalmazott, hogy a határvédelem nehéz dolog. Maguk a kikötések, amelyek Salvini kijelentései dacára megvalósulnak, az olasz kormánypártok eltérő migrációs politikájára vezethetők vissza – közölte a magyar tudósító.

Ezt az álláspontot osztja Szomráky Béla Olaszország-szakértő is, aki az M1 vasárnap esti műsorában úgy fogalmazott: Matteo Salvininek nagy nehézségekkel kell szembenéznie, mert a koalíciós partner Öt Csillag mozgalom több baloldali politikusa mellett maga az olasz államfő is a „migránsmentő”, a migránsok ügyét felkaroló politika mellé sorakozik fel.

A migránsok azután szállhattak partra, hogy néhány európai uniós ország felajánlotta, 50-50 embert átvesznek – hangzott el az M1 hétfő délelőtti műsorában.

Határozott szigor az új kormány hivatalba lépése óta

Az új olasz kormány június elején tiltotta meg, hogy a nem kormányzati szervezetek hajói kikössenek Olaszországban, majd később a belügyminiszter több hajót nem engedett kikötni, amelyek bár nem NGO-szervezetek hajói voltak, de migránsokat szállítottak.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat