HunHír.info

2018. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

Botka László is csatlakozhat Hadházy új pártjához - ja, összenő, ami összetartozik...

2018. július 13. 06:44
Hunhír.info

botox.jpgÚj párt alapítására készül információink szerint Hadházy Ákos. Úgy tudjuk, az LMP-ből kilépett volt társelnök formációjához csatlakozhat a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter, a veszprémi Kész Zoltán és Botka László szegedi polgármester is. Utóbbi állítólag még kivár, attól függően csatlakozik Hadházyékhoz, hogy kap-e kellő támogatást az új párt.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

A politikusokban közös, hogy mindannyian az ellenzéki pártok összefogását sürgették a választásokon. Márki-Zay, miután országos ismertségre tett szert azzal, hogy több ellenzéki párt támogatásával megnyerte a polgármester-választást, az ellenzéki együttműködés mellett kampányolt. Kész Zoltán 2015-ben az időközi választáson függetlenként szintén az ellenzéki pártok támogatásával nyert mandátumot, idén azonban hiába lépett vissza javára az MSZP-s Mesterházy Attila, elbukta a választást. Botka szocialista miniszterelnök-jelöltként közös ellenzéki képviselőjelöltek állítását javasolta, de még a kampányhajrá előtt megbukott.

Hadházy szintén kisebbségben maradt szándékával az LMP-ben, de a párt önálló indulását rögzítő kongresszusi határozattal szembemenve választási együttműködésről egyeztetett az MSZP-vel, amiért fegyelmi eljárás indult ellene. Két évre eltiltották bármilyen pártbéli pozíció viselésétől, és bár fellebbezett, végül otthagyta a pártot.

Így tett egy másik volt elnökségi tag, Ábrahám Júlia is, aki ellen azért indult eljárás, mert visszalépett az MSZP–Párbeszéd jelöltje, Szabó Tímea javára. Róla LMP-s forrásaink azt mondták, „mindig párban jártak Hadházyval”. Ahogyan azt korábban Ábrahám is elismerte, az LMP-ben két irányvonal állt szemben. Jó ideje erős feszültség volt az összefogás mellett állók és a párt önálló politizálását támogatók között, ezért is robbantak ki egymás után botrányok a választások utáni hetekben.

LMP-s forrásaink szerint Hadházyban akkor merült fel, hogy új pártot alapítson, amikor nyilvánvalóvá vált, nincs esélye visszakerülni az LMP vezetésébe. „Megmaradt befolyását és kapcsolatait felhasználva több politikust, köztük magas pozícióban lévőket is megpróbált ilyen-olyan módszerekkel elcsábítani a pártból” – fogalmazott forrásunk, hozzátéve, hogy várhatóan néhány támogatója követni is fogja. Ilyen lehet Ábrahám Júlia, aki kilépésekor utalt rá, hogy egy új politikai párt létrehozásában reménykedik. Csatlakozhat az a Kassai Dániel is, akit szintén önálló visszalépése miatt büntetett meg az LMP, és várha­tóan ki is zárják a pártból, mert kiderült, hogy ő készítette a Hadházy és Sallai Róbert Benedek közt történt incidensről kiszivárogtatott hangfelvételt. Az általunk megkérdezett LMP-sek szerint teljesen egyértelmű, hogy a párt ellen a baloldali médiumok által az utóbbi hetekben indított támadások és több belső információ kiszivárogtatása mögött Hadházyék állnak, és „a bosszúhadjárat korántsem ért véget”.

Az LMP volt társelnöke nem kíméli egykori társait, miközben új csapatot toboroz.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat