HunHír.info

2018. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Újabb zsíros állami megbízatás a kegyencéknek

2018. július 12. 10:11
Hunhír.info

A Mészáros-gyerekek cége és Tiborcz István üzlettársának vállalkozása alkotja azt a konzorciumot, mely 1,9 milliárdért újíthatja fel a majki remeteség épületkomplexumát. Mellette még 440 millióért három opciós munkát is behúzhatnak.

Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt., valamint Tiborcz István üzleti partnerének, Paár Attilának a West Hungária Bau Zrt.-je nyerte azt a közbeszerzési eljárást, melyet a majki remeteség felújításának második ütemére írtak ki – derül ki az unió hivatalos lapjának mai számából. A két zrt. alkotta konzorcium 1,9 milliárd forintos ajánlata győzött. A tartalékkeret mértéke 3 százalék.

A megbízáshoz három opció is tartozik, amennyiben a megrendelő Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. úgy dönt. A közbeszerzési adatbázisban olvasható összegezés szerint a konzorcium szállásjellegű cellaházak homlokzati és tetőszerkezeti felújításara 220 milliós, az angolparkra 70 milliós, a cellaházak közti kerítésre pedig 150 milliós ajánlatot tett.

A fejlesztés keretében a Mészáros–Tiborcz-érdekkör alkotta csapatnak a meglevő épületek közül 17 darab cellaházat, az egykori jégvermet, hétszintes templomtornyot, valamint a grotta kápolnát kell felújítania. Helyre kell állítania a barokk és az angolkertet, a cellaházak kertjeit, a cellaházak közötti kertet, az előudvart és környezetét, illetve a remeteség és a tó közti területet.

Mészáros–Tiborcz-érdekkör két cége mellett ajánlatot adott be a ZÁÉV, ők több a felújítást mint 2 milliárdért vállalták volna, a három opciós munkára pedig 246, 78, illetve 166 milliós ajánlatot nyújtottak be. A Laterex Zrt., Primofor Kft. és B&G Építő Kft. alkota konzorcium ajánlata 2,1 milliárd forint volt, az opciós munkákat pedig rendre 270, 81, illetve 168 millióért vállalták volna.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat