HunHír.info

2018. Magvető hava 17. nap, Balajtár napja.

Pár­ton be­lüli fel­ke­lés tört ki Mer­kel ellen! Új vá­lasz­tá­sok jö­het­nek

2018. június 14. 07:12
Hunhír.info

Egyre éle­sebb Ang­ela Mer­kel kan­cel­lár és Horst Se­e­ho­fer bel­ügy­mi­nisz­ter vi­tája. A bel­ügyi tárca ve­ze­tője szi­go­rí­tana a me­ne­kült­po­li­ti­ká­ban, több rész­let­ben azon­ban nincs egyet­ér­tés a két po­li­ti­kus kö­zött. A kan­cel­lár asszony szé­nája meg­le­he­tő­sen rosszul áll, ked­den már a saját frak­ci­ó­ján belül is töb­ben fel­lá­zad­tak el­lene.

Seehofer és pártja, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) azt szeretné, ha már a határon feltartóztatnák azokat a bevándorlókat, akik egy biztonságos országon keresztül érkeztek Németországba, és ott regisztrálták is őket. Merkel problémája az, hogy Németország összes szomszédja biztonságosnak számít, és ha visszatoloncolják a határról a migránsokat – erről szól egyébként a Dublini egyezmény -, akkor az komoly feszültségeket okozhat a többi tagállammal. A vita annyira elfajult a kancellár és a belügyminiszter között, hogy Seehofer úgy döntött, hogy nem megy el arra az éves integrációs csúcsra, amelyet rendszerint a berlini kancelláriában tartanak, Merkel vezetésével.

Horst Seehofer pártja kiáll a belügyminiszter mellett. A CSU főtitkára úgy fogalmazott: Ez sorskérdés az ország számára, amiből nem engedünk. Ezt a tervet mindenképpen végigvisszük. De nemcsak a CSU-ban, hanem sokan Merkel pártjában, a CDU-ban is kiálltak Seehofer mellett. A Bild szerinta képviselők 70-80 százaléka a belügyminiszter pártján áll. Egy, a neve elhallgatását kérő politikus szerint Horst Seehofer a következőket mondta: A terv csak egészében működik, vagy sehogy! De ha nem visszük a reformokat végig, akkor nem tudom, hogy mit fogunk mondani az embereknek.

A jelenlévő képviselők nagy része állítólag megtapsolta Seehofert.

Akár új választások is jöhetnek

Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke szerint manapság a migrációs válság a legfontosabb politikai téma Európában. Ő azt kéri minden tartomány vezetőjétől, hogy lehetőség szerint támogassák Horst Seehofer elképzeléseit. Szászország és Szász-Anhalt tartományok vezetői már jelezték, hogy a belügyminiszter oldalán állnak, a többiek még nem nyilatkoztak. Vasárnap Merkel Berlinben kíván egyeztetni a tartományok vezetőivel. Ha azon a találkozón a többség is Merkel ellen lesz, akkor a kancellárnak el kell gondolkodnia politikai jövőjén. Ha Angela Merkel lemondana, akkor könnyen új választásokat írhatnak ki Németországban, ami több hónapra is megbéníthatja Európa legnagyobb és legerősebb gazdaságával rendelkező országát.

A konzervatív Welt és Süddeutsche Zeitung már arról ír, hogy közeledik Angela Merkel kancellárságának vége.
A német kormányfő ugyanis feltehetőleg nem fogja felvállalni az új menekültpolitikát, beismerve azt, hogy rosszul döntött, amikor lényegében meghívást küldött a bevándorlóknak 2015-ben.

ripost

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jaj, de lelkem nem tud felrepülni... - Netye Zoltán PálJaj, de lelkem nem tud felrepülni...
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat