HunHír.info

2018. Enyészet hava 21. nap, Szűz Mária bemutatása, Úz, Uzor napja.

Európa a menekültek fogságában: „Nem lehet előttük semmit megtagadni, mert akkor hajaj”

2018. június 01. 06:00
Hunhír.info (Tudósítónktól)Néhány napja új sorozatot indítottunk a Hunhír.infón, amelyben szándékaink szerint olvasóink segítségével összegyűjtjük a menekültekkel való együttélés tapasztalatait. Most egy egészségügyben dolgozó, nyugdíj előtt álló olvasónk mesél a nehézségekről.

–Az egészségügyben dolgozó olvasónk munkája során többször találkozik menekültekkel. A sürgősségi járóbeteg-ellátáson nagyon sok orvossal találkozik, akiknek saját bevallásuk szerint 99 százaléka migrációellenes.

"Egyetlen egyet ismertem meg, aki annyira magába szívta a liberalizmust, hogy egy 19 éves szíriai férjezett nőt vett fel a rendelőjébe, akiről nem is tudja igazán, hogy milyen iskolai végzettsége van. Egészségügyi nincs neki, az biztos. Két évig volt úton, ez azt jelenti, hogy nem lehet nagyon nagyon képzett. Ennek ellenére az orvosnő egy évvel ezelőtt felvette és hagyja őt mindent csinálni, amit egy képzett MFA (Medizinische Fachangestellte, 3 éves képzés) végez. Tehát a vérvételtől kezdve a különböző műszeres vizsgalatokon keresztül mindent! Amikor egy rövidfilmet néztem meg a praxisban arról, hogy milyen az új "minőségi német munkaerő", mely színvonalon aluli állapotokról készült, azt mondta, hogy az rasszista" - számolt be róla neve elhallgatását kérő olvasónk (M. V.).

Közölte azt is, az egyik magyar orvosnőtől tudja, akinek korábban alkalmazott orvosnőként sok dolga volt a menekültekkel, hogy az egyikük egyszer az orra alá tartott egy tablettás dobozt és kérdezte, hogy a mire való, mert három hónappal azelőtt adtak neki, röviddel azután, amikor átlépte a határt. Természetesen nem szedte be. A szert egyébként kifejlett tuberkulózis esetén kapják a betegek. Érdekes lenne tudni, hogy hányat fertőzött meg ez idő alatt és mennyivel rosszabbodott a saját állapota - vetette fel levélírónk.

Beszámolója szerint mindenki latja, hogy a "menekültek" abszolút természetesnek veszik, hogy nekik minden jár, és nem csak hogy jár, de a legmagasabb színvonalon. Semmiért nem kell fizetniük, hiszen őket "meghívták".

A volt munkahelyemen, egy Mutter-Kind-Klinikán (anya-gyermek osztályon (a szerk.)), (vagy Vater-Kind-Klinika (apa-gyermek osztály), de családostul is mennek oda), ahova a nők természetesen fekete lepelben járnak, volt kolléganőm meséli, hogy rendkívül követelődzőek, mindent akarnak, de azonnal. Nem lehet előttük semmit megtagadni, mert akkor hajaj - panaszolta olvasónk. A konyha természetesen minden kívánságukat teljesíti. A betegbiztosító ezért a három hetes kúráért sok-sok ezer eurót fizet, illetve a szolidárközösség. Tehát a dolgozok - tette hozzá M. V.

Olvasónk elmondta még, hogy soha nem volt még ennyire büszke rá, hogy magyar, mint most. "Isten áldja Orbán Viktort, Isten áldja a kormányt" - zárta sorait.

***

Továbbra is várjuk leveleiket, észrevételeiket – nem csupán a témával kapcsolatban – a szerk@hunhir.info címen.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 15 990 Ft
Internetes ár: 11 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat