HunHír.info

2018. Magvető hava 24. nap, Káldor napja.

Izraeli felszólítás: Ne adjon pénzt az EU az Izrael-ellenes bojkottra felhívóknak

2018. május 25. 17:52
Hunhír.info

zsid-csillag.jpgA zsidó állam arra szólította fel az EU-t, hogy állítsa le több mint egy tucat olyan európai és palesztin civil szervezetnek a támogatását, amelyek előmozdítják az Izrael elleni bojkottot, mert érvelése szerint ezzel Brüsszel megszegi az Izrael elleni bojkottot ellenző uniós politikát.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Izrael stratégiai ügyekkel foglalkozó minisztériuma jelentésében közzétette azon csoportok listáját, amelyekről azt állítja, hogy uniós finanszírozást élveznek, és bojkottot követelnek Izrael ellen, sőt egy részük kapcsolatban állt fegyveres csoportokkal is. Ezek a szervezetek 2016-ben 5,9 millió dollárt ( több mint 1,5 milliárd forintot) kaptak. A jelentés Jeruzsálem legújabb lépése az Izrael-ellenes BDS (Boycott, Divestment and Sanctions, azaz Bojkott, pénzkivonás és szankciók) mozgalmak elleni küzdelemben, amely a világ minden pontján található önkénteseivel arra sürgeti a vállalkozásokat, a művészeket és az egyetemeket, hogy szüntessék meg kapcsolataikat Izraellel.

A mozgalom támogatói azt hangoztatják, hogy erőszakmentes eszközzel segítik a palesztinok ügyét, de Izrael szerint ez a kampány túlmutat a palesztinok nevében folytatott küzdelmen, és gyakran valójában egy messzemenőbb célt rejt, a zsidó állam megsemmisítését, legitimitásának aláásását. „Izrael elvárja az EU-tól, hogy teljes átláthatósággal járjon el, és feltárja azoknak a szervezeteknek pénzügyi segítését, amelyek kapcsolatban vannak a terrorizmussal és támogatják az ország elleni bojkottot” – szögezi le a jelentés.

Már több izraeli lépés történt az ügyben

„Izrael határozottan felszólítja az EU-t, hogy maradéktalanul hajtsa végre a gyakorlatban az Izrael elleni bojkottok elutasításáról meghirdetett politikáját, és haladéktalanul állítsa le az olyan szervezeteket, amelyek támogatják az Izrael elleni bojkottot és az ország delegitimizálását”- teszi hozzá az izraeli beszámoló. Azzal is megvádoltak néhány civil szervezetet, hogy kapcsolatot tartottak fenn palesztin terrorcsapatokkal, például egy norvég segélyszervezet, amely 2016-ban több mint 1,7 millió eurót (mintegy félmilliárd forintot) kapott.

Mundzsid Abu Dzsais, a megvádolt, PNGO Net nevű palesztin ernyőszervezet képviselője a pénteki jelentést a palesztin nép és szervezetek elleni izraeli agressziónak nevezte, és megígérte, hogy folytatják erőszakmentes és jogszerű harcukat. Az EU-hoz intézett felhívást már több izraeli kormányzati lépés megelőzte a bojkottmozgalom elleni küzdelemben. Az év elején Izrael meghatározott húsz olyan aktivistacsoportot a világ minden tájáról, melyek tagjainak megtiltotta a belépést az ország területére a zsidó állam bojkottálására irányuló felhívásuk miatt.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat