HunHír.info

2018. Földanya hava 22. nap, Senyő napja.

Kéttucatnyi nagyméretű székely zászló lobog Sepsiszéken

2018. május 23. 15:55
Hunhír.info

Mozgatható tartószerkezettel együtt adományozták, ezek felállításához nem kell építkezési engedély, sőt ha feljelentés nyomán bírósági ítélet születik az eltávolításukról, néhány méterrel arrébb költöztethetők a négy betonlappal rögzített rudak– mondta el Gazda Zoltán a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke. A zászlókat elsősorban templomok előtt állították fel, de előfordul, hogy magánterületen tűzték ki.

„A templomaink előtt lobogó zászlók hirdetik, hogy ragaszkodunk szülőföldünkhöz, székelységünkhöz, sokat üldözött szimbólumainkhoz, itt akarunk maradni, megőrizve nemzeti identitásunkat” – mondta Gazda Zoltán.

Kifejtette, közterületen már csak elvétve akadnak székely zászlók, ezek többségét a feljelentések nyomán kénytelenek voltak eltávolítani. Ha közterületről száműzték a zászlóinkat, a polgármesteri hivatalok homlokzatára nem lehet kitűzni, akkor templomok udvarán, magánterületen húzzuk fel, általában a települések központjában – szögezte le Gazda. Sepsiszéken Bikfalván, Uzonban kettőt, Lisznyóban, Málnáson, Étfalvazoltánban, Mikóújfaluban, Rétyen, Bitán, Szacsván, Egerpatakon, Komollón, Oltszemen, Kökösben, Gidófalván, Angyaloson, Fotosmartonoson, Sepsimogyoróson, Sepsiszentkirályon, Maksán, Eresztevényben, Szentivánlaborfalván, Sepsiillyefalván avattak az elmúlt időszakban adomány-zászlót.

Kapott zászlót Székelyudvarhely és az orbaiszéki Feldoboly is. Gazda Zoltán elmondta, Marosszéken is adományoznak 25 zászlót az igénylőknek. A zászlókat és a tartórudakat a Bethlen Gábor Vagyonkezelő Zrt. támogatásával vásárolták, újra pályáznak, hogy a többi székely széken is elindíthassák az akciót. A tapasztalatuk szerint, a rúdhoz mérten nagyobb zászlóra van szükség, ezt a továbbiakban szem előtt tartják. - írja a szekelyhon.ro

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat