HunHír.info

2018. Földanya hava 22. nap, Senyő napja.

Kóbor medvék veszélyeztetik az embereket a Székelyföldön

2018. május 23. 14:00
Hunhír.info

A mai napig nem adott kilövési engedélyt a román környezetvédelmi minisztérium arra a medvére, amelyik hetekkel ezelőtt egy kilencéves székely fiúra támadt. A székelyföldi vezetők szerint tarthatatlan a helyzet, annak ellenére, hogy 2017 óta rendelet teszi lehetővé a veszélyes medvék kilövését.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Egy éve hatvan medvét nyilvánítottak veszélyessé, de kilövési engedélyt alig egy-két esetben adtak ki a román hatóságok – mondta a közmédia székelyföldi stúdiójában Jakab Attila, Homoródszentmárton polgármestere. A településhez tartozó Homoródremetén történt támadás óta, amikor egy kilencéves fiút támadott meg a medve, többször is látta az állatot, valószínűleg visszajár a helyszínre – közölte Jakab Attila, aki a helyi vadásztársaság első embere is.

Kilövési engedély híján ezért arra kérte a településvezető a helybelieket, hogy kerüljék el a támadás helyszínét. A vadásztársaságoknak nincs jelenleg felelőssége a medvetámadások kapcsán – tette hozzá a településvezető. Mint kijelentette, az engedélyt a támadás után 24 órán belül megkérték.

A támadásokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy a medve „opportunista” vadállat, ha tehát rájön, hogy minél kevesebb erőfeszítéssel juthat élelemhez, úgy azt fogja választani – mondta Jakab Attila. Hozzátette, ha egyszer megölt egy háziállatot, utána számítani lehet rá, hogy újra meg fogja tenni. Mint kijelentette, épp ezért természetes, hogy a falubeliek félnek a medvéktől, és ő maga vadászként is tartja a tisztes távolságot az állatoktól. A vadászegyesület vezetőjének véleménye szerint elengedhetetlen az állat kilövése, ugyanis, ha egyszer más élőlényre támadt, akkor legközelebb is megteszi ugyanazt. Hozzátette, nem tartja jó megoldásnak a medvék elköltöztetését, mert azzal tulajdonképpen a probléma is csak elköltözik, de nem szűnik meg.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tesla és az eltitkolt találmányok - Összeesküvés elméletek sorozatTesla és az eltitkolt találmányok
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat