HunHír.info

2018. Magvető hava 17. nap, Balajtár napja.

A ZSIDÓ ÁLLAM 2025-re a Közel-Keleten bárhol képes lesz likvidálni bárkit

2018. május 17. 15:57
Hunhír.info

zsid-csillag.jpgA halálos ítélet meghozásához szükséges idő is jelentősen lerövidül majd, mert a műholdak minden képi- és hanginformációt digitálisan feldolgozva továbbítanak majd. Sőt, az is elképzelhető, hogy a terroristákról szóló adatokat az intelligens hírszerzési rendszerek eleve az egyes fegyvernemek igényeinek megfelelő formátumban fogják továbbítani.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Ezt a víziót Aharon Zeevi-Farkas, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) volt hírszerzőfőnöke villantotta fel szerdán, egy tel-avivi hírszerzési konferencián., melyen a Moszad és a Sin Bét több jelenlegi és volt vezetője mellett jelen volt a német katonai hírszerzés főnöke, Georg Miarka is. Mindenki egyetértett Zeevi-Farkassal abban, hogy a technológiai fejlődés forradalmasítja majd a célzott likvidálásokat is; Adi Karmi egykori Sin Bét-tiszt azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a Humint, azaz az ügynökökön keresztül szerzett értesülések még mindig kulcsszerepet játszanak az izraeli akciók tervezésénél.

Karmi szerint például a 2014-es gázai konfliktus során mintegy 350 terroristát azonosítottak be ügynökök segítségével. De nem csak a terroristák beazonosítása és tartózkodási helyük megállapítása volt a fontos, hanem a környezetük feltérképezése. Ugyanis minden légitámadás előtt telefonon értesítették a célpont összes szomszédját, amihez értelemszerűen előzetesen be kellet gyűjteni ezeknek a családoknak az elérhetőségeit.

A mostani gázai konfliktusra utalva pedig azt mondta, hogy az izraeli titkosszolgálat a hétfői roham résztvevőiről már előre tudta, hogy „legalább a felük az Iszlám Dzsihád és a Hamász tagja”.

Ismertük a nevüket, tudtuk, kinél van robbanóanyag... a hírszerzés mindent tudott róluk.

Ehhez azért érdemes hozzátenni, hogy a gázai konfliktus véres hétfőjén lelőtt 60 ember közül az IDF közleményei először csak 12, majd később 25 emberről állították biztosan, hogy „terrorszervezetekhez köthetők”. Ezzel nem csak az a probléma, hogy mi a helyzet a többi 48, illetve 35 halottal, hanem az is, hogy nem világos, milyen kritériumok alapján szedték le őket a határkerítés túloldaláról az izraeli mesterlövészek.

Egy, a gázai műveletekben részt vevő, név nélkül nyilatkozó tiszt elmondta, hogy a mesterlövészek – ha nem egy nyilvánvalóan felfegyverzett célpontról van szó - alapvetően lábra céloznak, azonban több halálesetet eredményeztek a megpattanó lövedékek, vagy az, hogy egy célpont hirtelen előrehajolt.

A konferencián egy másik volt Sin Bét-tiszt, Barak Ben Tzúr felhívta a figyelmet arra, hogy a nyers adatok sokkal gyorsabban juthatnak el a politikai döntéshozókhoz, akik így gyorsabban adhatnak utasítást a katonai parancsnokoknak. Az információszerzés és a végrehajtási parancs közti idő radikális lerövidülése azzal járhat, hogy kiiktatódik az értesülések kiértékelése és szűrése – ezzel csökken az egyes szolgálatok vezetőinek befolyása, akiknek jelenleg megválogathatják, mi kerül a döntéshozók asztalára, és mi a kukába.

A célzott likvidálások kérdése pont a gázai konfliktussal került ismét napirendre, Gilád Erdan izraeli belbiztonsági miniszter ugyanis - "magánvéleményét" megfogalmazva - felújítaná a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezet vezetői ellen irányuló célzott likvidálásokat. Erdan mérsékelten szubtilis nyilatkozata szerint:

Eljött az ideje, hogy a Hamász vezetői személyesen fizessenek árat a terrortevékenységükért. Vissza kell térni a célzott kivégzésekhez, hogy újra bujkálniuk kelljen és félteniük életüket, és nem tömegtüntetéseket szervezniük.

A célzott likvidálásokkal nem csak az a baj, hogy egyáltalán nem olyan steril, mint amilyennek alkalmazói beállítják, hanem az is, hogy a terrorizmus elleni küzdelemben legfeljebb rövidtávon lehet hatékony. Ugyanis bár nagyon tetszetősen hangzik az, hogy nulla saját veszteséggel lehet végezni egy csomó fejessel, utána pedig a tévéből végignézni a lefejezett szervezet összeomlását (az eljárás angol neve - „kingpin strategy”- is ezt a reményt fogalmazza meg), a módszer sem a drogkartelleknél, sem az iszlamista terrorszervezeteknél nem vált be igazán. A vezetők likvidálása ugyanis a decentralizált, a nagy fluktuációhoz hozzászokott szervezeteket nem fogja vissza. Sőt, felgyorsítja a darwini szelekciós folyamatokat,


(Jerusalem Post)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat