HunHír.info

2018. Földanya hava 23. nap, Pöszke napja.

Hazajárnak nyaralni a menekültnek HAZUDOTT IDEGEN ÉLŐSKÖDŐK, a németek mégsem tesznek semmit

2018. május 16. 10:51
Hunhír.info

migrans-kispocs-bemutat.jpgSúlyos hiányosságokat tárt fel a menedékjogi eljárásoknál egy belső vizsgálat a német bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF). A kiszivárgott dokumentumról a Die Welt írt kedden. A szúrópróbaszerű ellenőrzések jelentős részénél a kérelmezők eljárási hibák vagy a tények nem elég alapos feltárása miatt kapták meg a német állam védelmét – állapította meg a lap szerint a BAMF belső ellenőrzése.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

A sokáig egyértelműen befogadáspárti német menekültügy az egész európai politika homlokterében van, így különösen érzékeny, hogy még az illetékes német hatóság is súlyos problémákat állapított meg az utólagos ellenőrzéseknél. Méghozzá a menekültstátusz felülvizsgálatával és a menedékkérők személyazonosságának megállapításával kapcsolatban is alapvető hiányosságokat állapítottak meg a Die Welt tudomása szerint.

Eszerint sokan csúsztak át hamis személyazonossággal, a szíriai vagy iraki menekültként elismert kérelmezők körében „más országok, például Törökország állampolgárai is vannak”. A BAMF-nél kialakult gyakorlat azzal fenyeget, hogy a hatóság a mulasztásaival hozzájárul bűnözői szervezetek kialakulásához, mint az úgynevezett állibanoni klánok, amelyek a kilencvenes években szerveződtek meg menedékkérőkből, akiknek identitását nem tisztázták megfelelően – figyelmeztettek a hatóság minőségellenőrei. Még mindig nem sikerült például visszatoloncolni Törökországba a klánok esetenként súlyos bűnöket elkövető tagjait sem, annak ellenére, hogy személyazonosságukat időközben megállapították.

A menedékjogi eljárás lezárása után elvileg legkésőbb három évvel felül kellene vizsgálni az esetet, hogy megállapítsák, az illető továbbra is rászorul-e a német állam védelmére. Azonban ez a vizsgálat rendszerint elmarad, vagy ha mégis elvégzik, nem is mérlegelik a németországi tartózkodásra feljogosító státusz visszavonását. A BAMF 2017-ben a túlterheltség miatt mindössze 2527 felülvizsgálati eljárást indított, és mindössze 421 esetben vonta meg a menedékjogi státuszt. Az idei első negyedévben 29 509 ilyen eljárást végeztek el, de csak 201 esetben vonták meg a menedékjogi státuszt.

A konzervatívnak számító német lap úgy tudja, hogy iraki menekültek rendszeresen járnak Irakba szabadságra vagy rokonlátogatásra, mégsem vonják vissza a menekültstátuszukat, pedig az otthoni nyaralások alapján nyilván nem áll fenn a veszélyeztetettség.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat