HunHír.info

2018. Ígéret hava 28. nap, Természet öröm ünnepe, Emil napja.

Erőszakos bűntettért ítélték el a Tolvajkergetők által „tolvajnak vélt” ártatlan fiatalembert

2018. május 07. 21:20
Hunhír.info

bicaj.jpgTöbb, mint három év telt el, hogy az egykori Tolvajkergetők mozgalom alapítóját és három társát súlyos büntetőperbe fogták egy kábítószerfüggő bűnöző állítása alapján, aki szerint megtámadták és acélbetétes bakanccsal fejbe rúgták. Az elképesztően hosszú ideje húzódó bizonyítási eljárás most újabb meglepetésekkel szolgált - de már megint nem a vád számára kedvező módon.

Magyar Menedék - Migránsokk

A Budapest Környéki Törvényszék szóvivője, fittyet hányva a bíróság pártatlanságának követelményére, már 2015-ben sietett közölni a legnagyobb hírportálokkal, hogy Polgár Tamás azaz Tomcat és tettestársai különösen brutális erőszakos bűncselekményt követtek el. Ugyanez a közlemény arra is célozgatott, hogy az áldozattá vált fiatalember színártatlan, mindössze azért ölték meg kis híján, mert nem tudott válaszolni a kérdésre, hogy látta-e az ellopott kerékpárt. Aki figyelemmel kísérte a Tolvajkergetők videóit, rögtön elcsodálkozhatott ezen az eljáráson, hiszen a Tolvajkergetők mindig erőszakmentesen és maximális körültekintéssel végezték vállalt feladatukat.

Időközben a lopással véletlenül sem gyanúsítható fiatalember vádlottként állt a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé, ahol rövid úton el is ítélték több mint 400 ezer forint kárt okozó lopás vétségéért. A döntést a vádlott tudomásul vette, így az jogerős. Az ítéletet azonban nem küldték meg a sértettnek, és később, amikor a Budapest Környéki Törvényszék okirati bizonyítékként beszerezte, meg akarták tagadni a vádlottaktól, hogy tartalmát megismerjék, arra hivatkozva, hogy abban ők "nem érintettek". Csak a védők határozott tiltakozása után tudhatták meg, hogy ártatlan áldozatukat bizony nem csak ők "vélték" tolvajnak.

A tárgyalási jegyzőkönyvekből azonban ennél több is kiderült. Tábori Andrást, a "mintapolgárt" a 2015-ös eset óta tucatnyi esetben érték tetten, végül ötrendbeli lopás és kifosztás bűntette miatt 2017 májusában jogerősen 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A kerékpárlopás miatt ezt további 300 óra közérdekű munkával is megtoldották, valamint egy korábbi próbára bocsátásából fakadóan még 80 órával.

Az ügyészség azonban mindezek ellenére konokul nem hajlandó tudomásul venni Tábori András bűnöző mivoltát, és továbbra is azt állítja, hogy a Tolvajkergetők egy ártatlan, gyanútlanul sétálgató fiatalemberre támadtak rá dühükben, mert nem tudták megtalálni a valódi tettest. Az életveszélyt okozó testi sértés és csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettével vádolt, ezért pedig akár 12 év fegyházzal is büntethető "elkövetői kör" tárgyalássorozata május 16-án folytatódik a Fővárosi Törvényszéken.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat