HunHír.info

2018. Újkenyér hava 15. nap, Nagybologasszony, Mária napja.

Már megint a kontinensfoglalók méltósága meg ember jogai - meg egy f....szt!

2018. április 17. 19:14
Hunhír.info

Közös álláspontot kellene képviselniük az Európai Unió országainak az ENSZ készülő migrációs egyezményeiről szóló tárgyalásokon, a tagállamok egyike azonban sajnálatos módon megbontotta ezt az egységet - közölte szakértők szerint Magyarországra utalva Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos kedden Strasbourgban.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Avramopulosz erről az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén beszélt, kiemelve, hogy a szóban forgó állam álláspontja nincs összhangban a másik huszonhét EU-tag által képviselt véleménnyel. Elemzők szerint bár név szerint nem említette, az uniós biztos Magyarországra célzott.

Felszólalásában a görög politikus leszögezte: a kérdés kezelése globális megoldásokat igényel, csakis a nemzetközi közösség együttes fellépésével lehetséges, az Európai Uniónak pedig érdeke egy nagyratörő, kiegyensúlyozott és átfogó megállapodás elfogadása.

Kijelentette, emberközpontú, méltóságteljes megközelítést kell alkalmazni, a migráció biztonságos, rendezett és törvényes módjait kell támogatni, visszaszorítva az illegális bevándorlást. Hozzátette, ehhez megfelelő visszatérítési politikára is szükség van.

Dimitrisz Avramopulosz arról számolt be, hogy a tárgyalások felénél tartanak, és a megállapodások átfogalmazott, jelenlegi szövege jól tükrözi az EU politikáját. Mint mondta, fontos, hogy az egyeztetések résztvevőit ne kizárólag az érdekeik vezéreljék, hanem az értékek is.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője azt hangoztatta, hogy "az emberi jogokat minden körülmények között tiszteletben kell tartani, mivel minden menekült és migráns elsősorban embernek számít elidegeníthetetlen jogokkal". Hozzátette, olyan globális konszenzust kell építeni, amely az emberi jogi elvekre és a kölcsönös tiszteleten alapuló partneri viszonyra épül.

Tőkés László fideszes képviselő óva intette az Európai Parlamentet az ENSZ migrációs tervezetének támogatásától, az ugyanis "egészében véve pozitív jelenségként értékeli a globális méreteket öltött népvándorlást, amelyet ösztönözni és szervezni kíván". Magyarország ezzel szemben "rossz és veszélyes" folyamatként tekint a migrációra, amelyet korlátozni és feltartóztatni kell, és amely nem számít alapvető emberi jognak - mondta.

Morvai Krisztina független EP-képviselő hangsúlyozta, hogy sokan "egyfajta deviánsként" beszélnek Magyarországról, miközben a magyar kormány az európai lakosság többségi álláspontját képviseli, azokat, akik "nem akarnak több migránst és vissza akarják küldeni azokat, akik már Európában vannak".

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat