HunHír.info

2018. Újkenyér hava 22. nap, Ella napja.

Szíria - A lengyel külügyi tárca óva int a helyzet további eszkalálódásától

2018. április 14. 10:28
Hunhír.info

Lengyelország óva int az olyan lépésektől, amelyek a szíriai helyzet további eszkalálódásához vezetnének - áll a lengyel külügyi tárca szombaton kiadott, a szíriai légicsapásokra vonatkozó közleményében.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Hangsúlyozza egyúttal, hogy az utóbbi fejleményeket (a szombatra virradóra végrehajtott légicsapásokat) a szíriai civil lakosság elleni vegyifegyver-támadásokkal összefüggésben értelmezik, "annak következményeként, hogy a tettesek eddig büntetlenek voltak".

A nemzetközi közösségnek meg kell akadályoznia a vegyifegyver-támadások megismétlődését - hangsúlyozza a közlemény, megállapítva, hogy a megfelelő reakció hiánya biztatást jelent a nemzetközi jog által tiltott fegyver alkalmazására.

Krzysztof Szczerski, a lengyel államfő kabinetfőnöke és külügyi államtitkár a lengyel közszolgálati rádiónak elmondta: Lengyelország katonailag nem vett részt a szíriai hatalom vegyifegyver-létesítményei elleni légicsapásokban, viszont Varsót az akció nem érte váratlanul. "Nem vettünk részt a döntéshozatalban, de (a szövetségesek) konzultáltak velünk" - közölte.

Szczerski kilátásba helyezte: az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagjaként Lengyelország továbbá is amellett fog kiállni, hogy elfogadják "a vegyifegyver-használat megengedhetetlenségét hangsúlyozó" álláspontot.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat