HunHír.info

2018. Szelek hava 23. nap, Béla napja.

Nekünk nem barátunk az eltérő kultúrájú idegen betolakodó

2018. április 13. 16:37
Hunhír.info

Az Eurobarométer legfrissebb felmérésében azt vizsgálták, hogy miként vélekednek az európaiak, ezen belül a magyarok, a bevándorlásról és a bevándorlók integrációjáról.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Az európai átlaghoz képest a magyaroknak kevesebb személyes tapasztalata van a bevándorlókkal: az Eurobarométer pénteken megjelent felmérése szerint míg átlagosan az uniós állampolgároknak a 27 százaléka mondhatja el, hogy vannak barátaik, akik jelenleg bevándorlóként élnek, addig a magyaroknak csupán a 9 százaléka dicsekedhet ezzel. A családtagokat illetően már közelít egymáshoz a két eredmény: átlagosan az uniós állampolgároknak a 4 százaléka állítja, hogy van rokona, aki bevándorló, ez a magyarok esetében 3 százalék.

Annak ellenére, hogy a fentiek alapján a magyarok ritkán kerülnek közelebbi kapcsolatba migránsokkal, a magyar válaszadók 8,8 százalékra becsülték a migránsok arányát Magyarországon, holott a valódi szám az Eurostat 2017-es felmérése szerint mindössze 2 százalék.

A magyaroknak a 37 százaléka gondolja azt, hogy a médiában alapvetően túlságosan negatívan mutatják be a bevándorlókat, 45 százalékuk szerint viszont objektív a tájékoztatás a migránsokkal kapcsolatban.

A hazai válaszadók 63 százaléka szerint a migráció jelenleg inkább probléma, mint lehetőség az adott ország számára, ugyanezt átlagban az uniós polgároknak csak a 38 százaléka gondolja. A magyaroknak több mint a fele (53 százaléka) szerint nem sikeres a migránsok integrációja, holott átlagosan az EU-s országos polgárai többségében (54 százalék) úgy gondolják, hogy a beilleszkedés sikeres.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat