HunHír.info

2018. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

Azért csatlakoztunk a mocskos NATO-hoz, hogy védelmezze az érdekeinket!

2018. április 13. 14:48
Hunhír.info

no-nato-250.jpgMagyarországnak nem lenne szabad az Ukrajnával szemben fennálló problémáit a NATO szintjére emelnie - jelentette ki Kay Bailey Hutchinson amerikai NATO-nagykövet egy kijevi biztonságpolitikai fórumon. Ennek a csinált országnak meg nem lenne szabad így bánnia az őshonos magyarsággal a Kárpátalján, mikor az ukránok csak betolakodók itt.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál tudósítása szerint a diplomata elismerte, hogy mivel a NATO-ban konszenzussal születnek a döntések, a "Magyarország és Ukrajna közötti konfliktus jelentősen nehezíti" az atlanti szervezet és Kijev közötti magas szintű hivatalos találkozók megrendezését.

"Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a magyarok tárgyalóasztalhoz üljenek az ukránokkal, és megállapodjanak a nyelvi normákról. Kategorikusan ellenezzük, hogy kétoldalú kérdések határozzák meg a NATO napirendjét" - fogalmazott Hutchinson.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy Budapest az új ukrán oktatási törvény nyelvi cikke miatt - amelyet a kárpátaljai magyar szervezetekkel egyetértésben hátrányosnak tart a magyar kisebbségre nézve - kilátásba helyezte Ukrajna európai uniós és NATO-integrációjának akadályozását.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy Magyarország megvétózza az atlanti szervezet és Ukrajna áprilisra tervezett védelmi miniszteri szintű találkozóját, továbbá Petro Porosenko ukrán elnök részvételét a júliusi brüsszeli NATO-csúcsértekezleten, ha Kijev nem teljesíti Budapestnek a kárpátaljai magyarság anyanyelvhasználatának biztosítására vonatkozó követeléseit.

Kijev ugyanakkor abban bízik, hogy a magyar kormány az április 8-i országgyűlési választások után felhagy a találkozók blokádjával. Többek mellett Ivanna Klimpus-Cincadze integrációs ügyekért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes még a múlt héten egy rádióinterjúban fogalmazta meg azt a reményét, hogy Magyarország az atlanti szervezet júliusi csúcsértekezletéig eláll a NATO-Ukrajna Bizottság állam- illetve kormányfői szintű találkozójának akadályozásától, és így Porosenko elnök mégis részt vehet majd azon.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A célkeresztben: Magyarország - Frank FürediA célkeresztben: Magyarország
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 610 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ön-Tér-Kép I-II - Jelenczki IstvánÖn-Tér-Kép I-II
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat