HunHír.info

2018. Újkenyér hava 22. nap, Ella napja.

Egyre közelebb a szíriai légicsapás - a Nyugat ebből is Líbiát akar csinálni...

2018. április 13. 10:58
Hunhír.info

szir-lazado.jpgA brit kormány felhatalmazta Theresa May miniszterelnököt, hogy utasítást adjon a hadseregnek a Szíria elleni esetleges nyugati támadásban való részvételre, így Franciaországgal együtt már két nyugati hatalmon kész támogatni a kelet-gutai állítólagos vegyifegyver-támadás megtorlására tervezett amerikai akciót. Angela Merkel német kancellár viszont közölte, országa nem csatlakozik a koalícióhoz. Közben a hadseregek is készülnek az összecsapásra.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

„A miniszterelnök egyhangú támogatást kapott arra, hogy lépéseket tegyen a Kelet-Guta térségében élők szenvedéseinek az enyhítésére, illetve arra, hogy eltántorítsa az Asszad-rezsimet a vegyi fegyverek újabb bevetésétől” – mondta a brit kormány több órás válságtanácskozása után Mark Sedwill, May nemzetbiztonsági tanácsadója. Míg a kormány megadta a felhatalmazást, az ellenzék azt követeli, hogy a légicsapások megindítása előtt a miniszterelnök konzultáljon a parlamenttel is.

A kormányülést követően May telefonon beszélt Donald Trump amerikai elnökkel, hogy megbeszéljék a hetven halálos áldozatot követelő vegyifegyver-támadásra adandó nemzetközi válasz részleteit. Miközben a Fehér Ház bejelentette, a washingtoni kormányzat csütörtök esti tanácskozásán nem született végleges döntés a Trump elnök által már hétfő óta ígérgetett légicsapásról, a brit hadsereg megerősítette a légierő ciprusi támaszpontjának védelmét, a hadihajók pedig Ciprustól dél-keletre vezényelték, hogy felkészüljenek egy esetleges orosz ellencsapás elhárítására. Moszkva – Basar Asszad szövetségese – ugyanis többször is megerősítette, fenntartja magának a jogot arra, hogy lelője a Szíria felé tartó rakétákat, illetve célba vegye azok indítóállásait.

Vaszilij Nyebezina orosz ENSZ-nagykövet szerint nagyon súlyos válság alakult ki, s veszélybe került a nemzetközi béke is. „Nem zárhatunk ki semmit, mivel orosz katonák is vannak Szíriában, nagy a válság kiéleződésének a kockázata” – mondta az orosz diplomata. Oroszország szerint a kelet-gutai ellenzéki enklávéban végrehajtott vegyifegyver-támadás valószínűleg provokáció volt, a lázadók Moszkva szerint ezzel az akcióval próbálnak maguknak nemzetközi támogatást kicsikarni.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat