HunHír.info

2018. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

Jimmy Carter még egy kisebb katonai csapás is veszélyes dolog

2018. április 12. 13:58
Hunhír.info

Óva intette Jimmy Carter volt amerikai elnök az Egyesült Államok jelenlegi elnökét, Donald Trumpot attól, hogy katonai akciót indítson Szíria vagy a világ bármely más válságövezete ellen. Az egykori elnök arra is figyelmeztette Trumpot az AP amerikai hírügynökségnek adott, helyi idő szerint szerdán megjelent interjúban, hogy mindenáron tartózkodjon a nukleáris fegyverek bevetésétől.

"Imádkozom, hogy ne vezesse háborúba az országunkat, hogy ne túlozza el és ne élezze ki azokat a kihívásokat, amelyek Észak-Koreával, Oroszországgal vagy Szíriával kapcsolatban felmerülnek. Remélem, hogy majd teljes mélységében felismeri, ahogy más korábbi elnökökkel együtt én is tettem annak idején, hogy egy kölcsönös atomcsapás minden ember számára katasztrofális következményekkel járna" - mondta Jimmy Carter.

A 93 éves egykori demokrata párti amerikai elnök hozzátette: még egy kisebb katonai csapás is "veszélyes dolog", amely felett el lehet veszteni az ellenőrzést.

Donald Trump nemrég jelezte: a katonai akciót is fontolgatja Szíriával szemben, miután a múlt héten súlyos vegyifegyver-támadás ért civileket Kelet-Gútában. A Damaszkuszt támogató Oroszország erre az esetre "komoly válaszlépéseket" helyezett kilátásba.

A Washington észak-koreai politikáját régóta bíráló Carter ezúttal az interjúban azt mondta, egyetért Trump elnök nemrég tett békülékeny gesztusaival Phenjan irányába. Az amerikai elnök korábban ugyan katonai csapással fenyegette Észak-Koreát, az utóbbi hetekben már arról van szó, hogy tervezgetik Trump és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető személyes találkozóját.

Hivatalban lévő elnök még soha nem járt Észak-Koreában, de Carter - volt elnökként - már legalább három látogatást tett a külvilágtól elzárkózó kelet-ázsiai országba. Legutóbb 2011-ben járt ott, azzal a céllal, hogy rávegye Phenjant az atomfegyverek leszereléséről szóló többoldalú nemzetközi tárgyalásokon való részvételre. Jimmy Carter a Faith: A Journey For All című könyve megjelenésének alkalmából adott interjút Atlantában.

MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat