HunHír.info

2018. Szelek hava 25. nap, Keán napja.

Még a migránskampány alatt is fogadott be idegen kultúrájú kontinensfoglaló idegeneket az Orbán-kormány

2018. április 12. 05:41
Hunhír.info

menekultek250.jpgIdén jóval kevesebb menekültügyi eljárásra került sor február végéig, mint tavaly, pozitív elbírálásban mégis ötször többen részesültek. Pedig még a csapból is a migránsellenes kormányzati kampány folyt. Idén a 191 "elfogadott" menekült közül a legtöbbet, 168-at oltalmazottként ismert el a hatóság, 12-t befogadottként, 11 személyt pedig menekültként. Utóbbiak esetében lehet szó arról, hogy állampolgárságot kapnak.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Az Orbán-kormány már évek óta folytatja a menekültellenes retorikáját, mely az idei választáshoz közeledve egyre nagyobb fokozaton pörgetett. A bevándorlásellenes kampány aztán végül sikerrel járt, hiszen ez a jelenlegi állás szerint újabb alkotmányozó többséget hozott a Fidesznek és Orbán Viktornak. Utóbbi a választás eredményét értékelve elmondta: a magyar emberek kijelölték a legfontosabb témákat: a bevándorlás és a nemzeti szuverenitás. A migrációval kapcsolatban tehát a magyarok szeretnék eldönteni, kikkel kívánnak együtt élni - legalábbis Orbán értelmezésében.

A 10 milliárd forintból folytatott hisztériakeltés közepette a háttérben mégsem maradt teljesen bevándorlómentes Magyarország, a hatóságok ugyanis a tavalyinál ötször több ember kérelmét bírálták el pozitívan. Igaz, a lefolytatott menekültügyi eljárások száma a tavalyi töredékére esett.

Az utolsó kampányplakátok egyike Az utolsó kampányplakátok egyike
2018 első két hónapjában összesen 477 menekültügyi eljárást folytatott le, melyek 40 százalékában a kérelmező számára pozitív döntés született. Vagyis valamilyen státuszban de a hatóság 191 menekültet fogadott be - derül ki a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal statisztikájából. 2017 első két hónapjában a lefolytatott 3028 eljárás során mindössze 38 esetben (az eljárások 1,2 százalékában) született pozitív döntés. Még érdekesebb, hogy a menekülthullám utáni időszakban, 2016 január-februárjában sem fogadtunk be annyi menekültet, mint idén. Akkor 110 esetben született pozitív döntés a hatóság részéről, ami a lefolytatott több mint 27 ezer eljárás 0,4 százaléka.

Idén a 191 "elfogadott" menekült közül a legtöbbet, 168-at oltalmazottként ismert el a hatóság, 12-t befogadottként, 11 személyt pedig menekültként. Utóbbiak esetében lehet szó arról, hogy állampolgárságot kapnak. (Az oltalmazott az lehet, akinek nem állnak fenn a menekültkénti elismerés feltételei, a befogadott pedig egy speciális engedéllyel tartózkodhat Magyarországon, ő olyan menekült, aki hazájában szintén veszélynek van kitéve, és nincs olyan harmadik ország sem, aki befogadja.)


Ami a 2017-es év egészét illeti, összesen 6220 esetben hozott döntést a menekültügyi hatóság, melyek 20 százalékában, 1291 esetben pozitív "ítélet" született. Közülük 106 személyt menekültként, 1110-et oltalmazottként, 75-öt pedig befogadottként ismertek el. A menekültként elismertek közel fele iráni (30 személy) és afgán (20 személy) állampolgár volt. A legtöbb menedékjog iránti kérelmet afgánok kérték tavaly, őket az irakiak, szíriaiak követték. Az idei első két hónap statisztikája idén is tőrül érkezett a legtöbb menedékjog iránti kérelem.

mfor

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
50% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat