HunHír.info

2019. Kikelet hava 25. nap, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja.

Aláírták Beregszász halálos ítéletét – Ötszáz urkán katonát telepít az ultrasovén vezetés a magyar városba

2018. április 05. 09:58
Hunhír.info

vereckei-hago-karpatia.jpg“A MAGYAROK szép lassan kiköltöznek, az ukránok meg jönnek, hogy ukránosodjon Beregszász. Ki van találva okosan…” – kommentelte a hírt egy hozzászóló, miszerint a beregszászi városi vezetés elindította az ötszász ukrán katona betelepítésének folyamatát. Egy hozzászóló szerint a katonaság letelepítésével egyenes arányban csökkenni fog Beregszász magyar népessége... Egy másikuk úgy fogalmaz: Folyton félelemben tartanak minket a saját szülőföldünkön, pedig semmi joguk ehhez a földhöz.

Menedék - Bayer

Kárpátalja magyarsága zivataros időket él meg, az erőszakosan ukránosító oktatási-, és nyelvtörvény mellett csak az idén bombával robbantották föl az ungvári KMKSZ irodáját, magyar rendszámú autókat vertek szét, és március 15-én felfegyverzett szélsőségesek indultak magyarvadászatra Lember irányából.

Miközbeb már az EBESZ is megfigyelőket küldött a területre, a gátlástalan és megfélemlítő kijevi vezetés egy újabb húzásával katonákat telepít Beregszászba, amely többek szerint egyet jelent a város halálos ítéletével. Egy hozzászóló úgy fogalmaz, “sajnálom, hogy a huszonegyedik században előfordulhat az, hogy egy békés földön kiprovokálják a háborút. Hiszen valószínű, hogy újra szabadságunkért kell harcolnunk.“

Nehéz időket él meg Kárpátalja és a kárpátaljai magyar kisebbség. Mint arról még februárban hírt adtunk, a kijevi nacionalista vezetés már a Velencei Bizottság semmitmondó, renyhe jelentésével megtámogatva folytathatja tovább az erőszakos ukránosítást az oktatási törvény átformálásával.

Az urkán vezetés és az oktatási miniszter, Lilija Hrinevics odáig vetemedett, hogy körlevélben adott utasítást az oktatási intézmények dolgozóinak – az óvodától az egyetemig, illetve az intézményvezetőktől kezdve a pedagógusokon, adminisztratív munkatársakon és portáson át egészen a takarítókig –, hogy munkaidőben az ukrán nyelvet használják az órákon kívül is. Szintén februárban nyújtották be az ukrán parlamentbe az új nyelvtörvény tervezetét, amely elfogadása esetén kizárólagossá tenné az ukrán nyelv használatát az élet minden területén és még kilátástalanabbá tenné a kárpátaljai magyar kisebbség helyzetét.

A hatalmi önkényen túl a kárpátaljai magyarokat folyamatosan érik különböző atrocitások. A legkirívóbb esetek egyike volt, amikor szintén még februárban egy időzített bombával robbantották fel a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári járási irodáját. A súlyos provokáció kapcsán nyilatkozó Balogh Lívia akkor a sajtónak úgy nyilatkozott, az ukrán nacionalisták szerint Magyarország a különböző támogatásaival vissza akarja vásárolni Kárpátalját, az itteni magyarok autonómiára törekszenek, nem akarnak integrálódni, nem akarnak megtanulni ukránul, Ukrajna túl sokat enged meg nekünk, túl nagy a szabadságunk stb.

Alig csitultak volna el a kedélyek és máris érkezett a következő hír, hogy március 15-én Lemberg (Lviv) irányából négy járművel Kárpátaljára tartó, baseballütőkkel, boxerekkel és késekkel felszerelt 29 embert tartóztattak fel az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai. Bár ekkor a provokácíót sikeresen megfékezte az ukrán hatóság, a magyar nemzeti ünnep mégsem múlhatott el megfélemlítés nélkül. A rákövetkező nap hajnalán ugyanis ismeretlen elkövetők betörték kilenc magyar rendszámú gépkocsi ablakait Beregszászban. A hosszú, keskeny becsapódások alapján feltételezhető, hogy a rongálást baseball-ütővel követték el. A lakótelep, ahol a rongálás történt, a forgalomból teljesen kiesik, a parkolót kizárólag az ott lakók használják.

A VERECKEI HÁGÓT IS ELVÁGTÁK TŐLÜNK AZ UKRÁN SZÉLSŐSÉGESEK

Mindezek után talán csak még aggasztóbb volt olvasni Magyarország ungvári főkonzulátusának eddig példa nélkül álló március 16-18. közötti időszakra vonatkozó felhívását, amelyben arról írtak, az érzékeny politikai és közbiztonsági helyzet miatt, az esetleges provokációk elkerülése érdekében az említet időpontok között nem javasoljuk a Kárpátaljára való beutazást magyarországi csoportok és egyéni utazók részére, különös tekintettel egyes városokat (például Huszt, Ungvár), továbbá nyomatékosan kérjük, hogy a Vereckei hágó érintését mindenképpen kerüljék el ebben az időszakban

És, hogy az amúgy is elmérgesedett helyzetet tovább lehet fokozni, arra az a hír volt az élő példa, hogy Kijev 500 ukrán katonát akar Beregszászra telepíteni, természetesen minden különösebb indoklás nélkül.

Arról még március 21-én Babják Zoltán beregszászi polgármester számolt be hivatalos Facebook-oldalán, hogy EBESZ-megfigyelők tájékozódtak a városban a magyar kisebbség helyzetéről. Mint kifejtette, tájékoztatta az EBESZ munkatársait a magyar rendszámú járművek megrongálásával kapcsolatos helyzetről (március 16-ra virradóra ismeretlenek 9 autó szélvédőit zúzták be), rámutatva, hogy korábban ilyen nem fordult elő Beregszászon. Jelezte továbbá, a polgármesteri hivatal együttműködik a rendvédelmi szervekkel a vandál cselekedet körülményeinek tisztázása és az elkövetők megtalálása érdekében. Babják Zoltán arra is felhívta a figyelmet, az EBESZ megfigyelőivel megvitatták azokat az elképzeléseket is, amelyek szerint az egykori katonai körlet területén helyeznék el a (Kárpátalján állomásozó) 128-as dandár egyik alegységét. Ismertette, hogy a városi tanács (közgyűlés) nemrég lezajlott ülésén részt vett Oleg Mikac vezérőrnagy és két katonatiszt a Rivne megyei Dubno városából, ahol két alakulat is állomásozik. A tisztek arról beszéltek, milyen előnyökkel járna, ha ismét lenne katonai alakulat a városban.

A polgármester ekkor még arról beszélt, hogy a beregszászi képviselő-testület levélben kérte a felettes szerveket, fogalmazzanak meg irányelveket a Beregszász számára fontos kérdést illetően, ám csak az államelnöki hivataltól érkezett válasz, amely szerint a védelmi minisztérium hatáskörébe utalták az ügyet.

Hogy a direktíva kisvártatva megérkeztetett, arról árulkodhat, a polgármester március 28-án kelt bejegyzése. Ekkor már arról tájékoztatott, hogy a városi tanács ezzel elindította „a katonai városka védelmi minisztérium számára történő átadásának folyamatát”. Mint hangsúlyozta, abban az esetben, amennyiben megváltoznak a katonai vezetés stratégiai tervei, vagy időszerűtlenné válnak ezek, „kérni fogjuk, hogy adják vissza kommunális tulajdonba a katonai alakulat vagyonát”.

Babják Zoltán megemlítette, hogy az ülésen jelen volt Oleh Mikac vezérőrnagy, a nyugati operatív katonai parancsnokság parancsnokának helyettese is, aki elmondta, hogy a tervek szerint egy alakulatot (500 főig) helyeznének el nehéz haditechnika nélkül. Megjegyezte, hogy az EBESZ képviselői is megjelentek a tanácsülésen.

Sajnálatos módon eddig hiába kerestük Babják Zoltán polgármestert, többszöri megkeresésünkre sem reagált. Ugyanakkor a bejelentéséhez fűzött kommentárokból kitűnik, a beregszászi magyar lakosságot nagyon aggasztja az 500 ukrán katona betelepítése. Egyikük például arra hívja fel a figyelmet, korábban azért vitték el a katonákat a városból, mert nem szabad laktanyát telepíteni a határ 30 kilométeres körzetében, Beregszász ugyanakkor továbbra is e körön belülre esik. Több hozzászóló is nehezményezte, hogy a városi elöljárók és a polgármester miért ment bele a katonák letelepítésébe, amellyel „aláírták Beregszász halálos ítéletét”, mások szerint ugyanakkor ezt Babják Zoltán feje felett, Kijevben döntötték el.

A hozzászólók attól is tartanak, hogy az 500 katona „nem a nemzetiségek közötti békés együttélést fogja előmozdítani”. Mint egy kommentelő írja, Miért telepítik ide őket?Az emberek megfélemlítésére?Úgy tudom,a határ mellé 30 km-es körzetben nem lehet katonaságot telepíteni.A szomszédban nem Oroszország van, hanem NATO tagországok!!!Vagy nem jól tudjuķ?

Egy másikuk úgy fogalmaz: Folyton félelemben tartanak minket a saját szülőföldünkön, pedig semmi joguk ehez a földhöz. Ezt csak a ajándékba kapták a történelemtől aztán már azt hiszik el törölhetnek egy kultúrát és az azt ápoló nemzeti kösséget. Ha engedünk nekik meghalunk, ha nem akkor talán túlélhetjük! Csak sajnálom, hogy a huszonegyedik században előfordulhat az, hogy egy békés földön kiprovokálják a háborút. Hiszen valószínű hogy újra szabadságunkért kellesz harcolnunk.

ELVÁNDORLÁSRA BÍRJÁK AZ UKRÁNOK AZ ŐSHONOS MAGYAROKAT

Egy hozzászóló szerint a katonaság letelepítésével egyenes arányban csökkenni fog Beregszász magyar népessége, „a MAGYAROK szép lassan kiköltöznek és a fentiek meg jönnek hogy ukránosodjon Beregszász. Kivan találva okosan…. szomorú.”

Később egy másikuk úgy fogalmaz, az eddigi betelepültek sem voltak toleránsak és normálisak a magyar lakossággal, holott ők jöttek le és nem fordítva, de ezekben biztos hogy egy cseppnyi jó indulat sem lesz és csak tovább fogják szítani a tüzet a magyarság ellen. És még minket hívnák szeparatistának…. szégyen, gyalázat….

Egy kommentelő ráadásul attól tart, itt nem 500 katonna lesz szerintem. Hanem 10.000. Most előre küldenek 500-at, hogy biztosítsák a helyet. Majd mikor elfoglalnak bizonyos pontokat, jönni fog az erősítés is. Szinte látom előre. Még azt is eltudom képzelni, hogy így akarják zsarolni Magyarországot.

ps.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat