HunHír.info

2018. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Izraeli kém drón zuhant le Dél-Libanonban

2018. április 03. 12:07
Hunhír.info

Egy izraeli kém drón állítólag lezuhant Dél-Libanonban, ugyanakkor a tel-avivi rezsim elutasítja az arra irányuló felhívásokat, hogy vessenek véget a libanoni légtér megsértésének. A libanoni al-Manar televíziós hálózat arról számolt be, hogy a „pilóta nélküli izraeli repülőgép” Beit Yahoun és Baraachit falvak között, péntekről szombatra virradóan zuhant le.

Az izraeli hadsereg szóvivője egy jelentésben megerősítette az incidenset, azt állítva, hogy a drón technikai meghibásodás miatt csapódott be egy nyílt területen Dél-Libanonban.

“Az ügyet jelenleg felülvizsgálják, ugyanakkor nem áll fenn kiszivárgott információ kockázata, “olvasható a jelentésben.

Közben egy biztonsági forrás arról számolt be, hogy a libanoni hadsereg műszaki hadteste négy rakétát talált az izraeli repülőgép roncsai között, amelyeknek a megsemmisítéséről a tüzérség gondoskodik majd.

Az izraeli rezsim már-már napi szinten sérti meg a libanoni légteret, az általa “rutin felderítő küldetéseknek” nevezett berepülések során.

A legutóbbi incidens, egy új Libanon elleni háborút előrevetítő izraeli fenyegetettség közepette történt. A rezsim 2000-ben és 2006-ban indított háborút Libanon ellen, melyek során, mindkét esetben súlyos veszteségeket okozott a rezsim hadseregének a Hezbollah ellenállási mozgalma.

Bejrút számos alkalommal nyújtott be panaszt az ENSZ-nek, miután Izrael rendszeresen megsérti Libanon szuverenitását- szárazföldi, tengeri és légi színtereken egyaránt- így ellenszegülve az ENSZ Biztonsági Tanácsa 1701. számú Határozatának, amely tűzszünetet rendelt el Izrael 2006-os háborújában, felhívva Tel-Avivet a libanoni szuverenitás és a libanoni területi integritás tiszteletben tartására.

Az elmúlt években az izraeli rezsim rendszeresen indított légi csapásokat Szíria ellen a libanoni légtérből.

A legutóbbi ilyen légi támadások során, februárban a szíriai légvédelem lelőtt egy izraeli F-16-os harci repülőgépet, amit a Hezbollah “új stratégiai fázis kezdetének” nevezett, amely szerintük a jövőben korlátozni fogja a szíriai légtér Izrael általi megsértését.

Press TV

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Önéletrajz - Bruce DickinsonÖnéletrajz
Könyv - Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 599 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat