HunHír.info

2018. Napisten hava 22. nap, Döme napja.

Még a végén hazánkba költözik az analfabéta munkakerülő muszlim arab két feleségével és hat purdéjával

2018. április 03. 10:57
Hunhír.info

Találkozott az M1 riportere Németországban egy olyan szír férfivel, aki két feleségével és hat gyerekével él együtt. Három évvel ezelőtt, a nagy bevándorlóhullám idején jutott el Németországba. Írni és olvasni még nem tud, egyelőre nem dolgozik, hanem segélyekből él. Azt azonban nem tudja pontosan, hogy mennyi pénzt kap

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Az Ahmad nevű férfit többen is feljelentették már, ugyanis második felesége mindössze 13 éves volt, amikor összeházasodtak.

A schleswig-holsteini Pinneberg környékén él egy szír család, egy férfi, két feleség, hat gyerek. Ahmad, az apa 2015-ben az első feleségével érkezett Németországba, a második asszony később követte őket. A német törvények ugyan nem engedik meg a többnejűséget, a férfi mégis a saját tradíciói szerint él. A házat, ahol laknak, a településtől kapták, megélhetésüket pedig a német állam finanszírozza.

Ahmad és családja egy kétszintes házban él. A környékbeliek nem is sejtik, hogy a szomszédságukban lakó szír férfinak két felesége van. Az első feleség épp Ahmad hetedik gyermekével várandós. Ahmad nem akart interjút adni az M1-nek, de azt mondta, szívesen beszélget a velük. Éppen ezért az arcát nem mutatták a Híradóban.

Mint mondta, nemrég nyilatkozott egy német tévécsatornának, összeállítást készítettek a családról, ami miatt kellemetlenségei adódtak a Jobcenterben, ahonnan a pénzt kapják. Ahmad azt mondta, nem szeretné ha Szíriában látnák, hogyan élnek, bár tisztában van azzal, hogy az interneten keresztül gyorsan terjednek az információk.

Ahmad ellen többen is feljelentést tettek; többek között kiskorú megrontásával vádolják, második felesége ugyanis 13 éves volt, amikor összeházasodtak. Feljelentették még szociális csalásért, mivel a második felesége egyedülálló anyaként veszi fel a segélyt, vagyis jóval többet kap, mint egy házastárs.

„A német hivatalok azt mondják: ha már az egyik feleség itt van, akkor a másodikat is beengedhetjük Németországba. Valószínűleg többnejűségről van szó, ami nálunk tilos. Képzeljük csak el, a második feleség 13 éves volt, amikor teherbe ejtették; csak azt mondhatom: ha ilyen embereket jöhetnek Németországba, arra is gondolnunk kellene: ha egy német állampolgár ugyanezt tenné, bíróság elé állítanák, és börtönbüntetést kapna” – fogalmazott a helyi Michael Poschart.

Csak elmegy a bankba a pénzért

A férfi korábban mindig is Németországban szeretett volna élni, de már nem érzi ott jól magát. Munkahelye nincs. Segélyből élnek, amit a Jobcenter, vagyis a munkaügyi központ folyósít számukra.

A Jobcenter nem jó, de jól fizet – mondta –, bár nem tudja, mennyit. Csak elmegy a bankba, és leveszi a pénzt a számláról. Ahmad írni-olvasni sem tud. A segélyt a migránsok beilleszkedését segítő, úgynevezett gondozók közbenjárásával igényelte.


Ahmad nem az egyetlen; egy másik szír férfi 4 feleségével és 23 gyermekével él Németországban; ők sajtóhírek szerint havonta 30 ezer eurót, vagyis több mint kilencmillió forintnak megfelelő összeget kapnak a német államtól.

Ahmadék sok sorstársukhoz hasonlóan 2015-ben a balkáni útvonalon, majd Magyarországon keresztül jutottak el Németországba. A férfi szimpatikusnak találta hazánkat. „Ha nem érzem jól magam Németországban, akkor lehet, hogy innen Magyarországra költözöm” – zárta le a beszélgetést.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat