HunHír.info

2018. Magvető hava 16. nap, Kedves napja.

Mégsem indít több tízezer BETOLAKODÓT Izrael Európába?

2018. április 03. 10:01
Hunhír.info

netanjahu250.jpgAz izraeli miniszterelnök példa nélküli megállapodás megkötéséről számolt be az Egyesült Nemzetek Szervezetével, amely megoldást nyújtott volna több tízezer, főként afrikai menedékkérőnek. A megegyezést azonban pár órával később eltörölték – írja a Los Angeles Times. Sokan úgy gondolják, a miniszterelnök azért állt el a megállapodástól, hogy meg tudja őrizni szavazóbázisát a mostani, politikailag bizonytalan időszakban.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Izraelben hétfőn jelentették be, hogy megállapodtak az ENSZ menekültügyi szervezetével (UNHCR), és nem fognak visszatoloncolni Afrikába több tízezer illegális bevándorlót. Benjámín Netanjáhú miniszterelnök először kettős sikerként könyvelte el a megállapodást, amit két komoly kihívás ellenére sikerült megalkotniuk.

Az izraeli Legfelsőbb Bíróság egyrészt visszavonta az általa ideiglenesen engedélyezett felhatalmazást, hogy több tízezer deportálhassanak Izraelből. A másik problémát az jelentette, hogy az eredeti tervek szerint a menekülteket befogadó Ruanda és Uganda az elnök szavai szerint összeomlott a migrációs nyomás következtében. A megállapodás szerint több mint 16 ezer embert a nyugati országok vesznek majd át, míg többi 16 ezer ember oltalmazotti státuszt kap és még legalább öt évig az országban maradhat.

A szavazatok miatt táncolt vissza a döntéstől?

A bíróság akkor vonta vissza döntését, amikor világossá vált, az életkörülmények a két országban nem érik el az ENSZ által megjelölt életszínvonal standardot. Ruanda és Uganda válaszul kijelentette: nem hajlandók fogadni országaikba az erőszakkal betelepíteni szánt embereket.

Az UNHCR soha nem közölte, hogy mely nyugati országok vennék át a 16 ezer afrikai menekültet, a miniszterelnök ígéretei szerint a legfejlettebb országok egyikébe (Kanada, Németország vagy Olaszország) telepedhessen le a következő öt év során. Az olasz ás német kormány az óta közölte: nem kötöttek erről szóló megállapodást Izraellel.

A megállapodás bejelentése után Netanjahut ostromolták a hagyományos és a közösségi médiában, hogy mondja vissza az egyezséget. Naftali Bennett oktatásügyi miniszter – aki egyben a miniszterelnök riválisa – szerint a terv csupán „a Paradicsom ígérete az illegális bevándorlók számára”. Miri Regev kulturális miniszter, aki a 2012-es választási kampány során „az ország testében lévő betegségnek” nevezte a szudáni NÉGER BETOLAKODÓKAT, aggodalmát fejezte ki az alapvető politikai elvek gyors feladása miatt.

Pár órával a bejelentést követően Netanjahu azonban visszavonta a menedékkérők elhelyezését biztosító megállapodást. Sokan úgy gondolják, a miniszterelnök azért állt el a megállapodástól, hogy meg tudja őrizni szavazóbázisát a mostani, politikailag bizonytalan időszakban.

Komoly fejlesztések szükségesek

A megállapodás hírét először számos menekültjogi aktivista, többek között a Mozgalom a Menedékkérők Kikényszerítésének Megállítására nevű szervezet támogatta, akik már számos tömegmegmozdulást szerveztek az utóbbi hónapokban, hogy tiltakozzanak a bevándorlást ellenző Netanjahu politikája ellen.

A menekültek befogadását támogató egyik szervezet hosszú listába szedte azokat az intézkedéseket, amelyek a megfelelő életkörülmények biztosítása miatt szükségesek. A szervezet szerint a bevándorlók megfelelő dokumentációja, valamint komoly infrastrukturális fejlesztések is szükségesek Tel-Aviv déli részén, ahol jelenleg a legtöbb menedékkérő összpontosul, komoly társadalmi problémákat okozva a régióban.

A megállapodás felfüggesztésének híre előtt az ENSZ nyilatkozatában még azt írta: az UNHCR örömmel fogadta az izraeli kormány törekvését, hogy megoldást találjanak a több ezer afrikai menekült számára. Ez a megállapodás biztonságot garantál azoknak, akiknek szükséges – tették hozzá. A megállapodás felfüggesztésének hírére nem reagált a világszervezet.

privátbankár.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat