HunHír.info

2018. Enyészet hava 21. nap, Szűz Mária bemutatása, Úz, Uzor napja.

Brit és amerikai katonákat robbantottak fel Szíriában

2018. március 31. 11:56
Hunhír.info

Hevenyészett robbanószerkezet végzett egy amerikai és egy brit katonával, akik az Iszlám Állam dzsihadista szervezet ellen harcoló nemzetközi koalíció tagjaiként szolgáltak Szíriában - közölték illetékes források pénteken.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

A merényletet az ország északi részén található Manbídzs közelében hajtották végre csütörtök éjjel - mondták el amerikai tisztségviselők.

A terrorellenes szövetség közleményében hírül adta, hogy további öt katona megsebesült, de állampolgárságukat nem tette közzé.

Idén ez volt az első alkalom, hogy a koalíciós erők tagjai megsebesültek vagy életüket vesztették egy támadásban. Január elseje óta a dzsihadisták ellen harcoló szövetség tíz tagja halt meg harci cselekményekhez nem köthető incidensekben. Köztük van az a hét amerikai állampolgár, akik egy iraki helikopter-szerencsétlenségben vesztették életüket márciusban.

A dzsihadisták több támadást, rajtaütést és merényletet hajtottak végre az elmúlt időszakban annak ellenére, hogy elveszítették iraki és szíriai területeik nagy részét.

Az Egyesült Államok mintegy 5200 katonával van jelen Irakban, és további 2000 katonát állomásoztat Szíriában. Donald Trump amerikai elnök a héten bejelentette, hogy az amerikai csapatok hamarosan elhagyják Szíriát. A washingtoni külügyminisztérium ugyanakkor jelezte: nem tud arról, hogy az Egyesült Államok kivonulni készül a közel-keleti országból. Magas rangú tisztségviselők megerősítették, hogy szükség van a hosszú távú amerikai szerepvállalásra Szíriában.

MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat