HunHír.info

2018. Magvető hava 20. nap, Iringó napja.

A Jobbik jelöltje szorongathatja meg Czerván Györgyöt

2018. március 31. 08:40
Hunhír.info

jobbik250.jpgAz egyéni képviselőjelölti preferenciával rendelkező választók 47 százaléka szavazna a Fidesz–KDNP jelöltjére, Czerván Györgyre Pest megye 9. számú választókerületében. A második legerősebb jelölt, Bozsik József a Jobbik színeiben a jelöltet választani tudók 33 százalékának támogatását tudhatja maga mögött – derül ki az Iránytű Intézet felméréséből.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A kutatás adatai alapján Bozsik József támogatói között már jelentős arányban taktikai szavazók is mérhetők, de jól szerepel a pártválasztást tekintve bizonytalanok körében is. Az MSZP–Párbeszéd és a DK közös jelöltjére, Török Zsoltra 14 százalék szavazna. Az LMP jelöltje mindössze 2 százalékon áll, míg egyéb jelöltekre összesen 4 százalék voksolna.

A 2014. évi országgyűlési választáson Czerván György az érvényes szavazatok 50,2 százalékával szerzett mandátumot, míg második helyen a Jobbik jelöltje, Csanádi Gábor Ferenc végzett 24,9 százalékos támogatottsággal. A baloldali összefogás jelöltje, Baja Ferenc 19,6 százalékot szerzett, az LMP jelöltje, Mikus Csaba pedig 2,9 százalékon végzett.

Az Iránytű Intézet felmérése szerint a jobbikos Csányi Tamás hátránya csak kilenc százalékpont. Sok a titkolózó.

A választókerület teljes népessége körében a Fidesz–KDNP 26 százalékon áll, míg a Jobbikra a jogosultak 15 százaléka voksolna. Az MSZP–Párbeszéd a teljes népességben mindössze 5, a DK 4 százalékon áll. Az LMP-re 2 százalék szavazna, míg az Együttnek, az MKKP-nak és a Momentumnak nincs a választókerületben mérhető támogatottsága.

A választókerületben egyébként magas (27 százalék) a jelenleg szilárd pártpreferenciával nem rendelkező, de részvételi hajlandóságot mutató választók aránya. Jelentős, 15 százalékos azoknak az aránya is, akik bár szavaznának, titkolják preferenciájukat.

A pártot választani tudók 48 százaléka a Fidesz–KDNP-re, 28 százaléka pedig a Jobbikra voksolna egy jövő vasárnapi országgyűlési választáson, míg az MSZP–Párbeszéd ebben a kategóriában nem éri el a 10 százalékot, csupán 9, a DK pedig 7 százalékon áll. A választókerületben az LMP-nek 4 százalékos támogatottsága van, míg a Momentum, az MKKP és az Együtt 1-1 százalékon áll.

Az ötszáz fős kutatás mintavétele 2018. március 27-től március 29-ig zajlott, a választókerület felnőtt népességének eloszlását nemek, korcsoportok, legmagasabb iskolai végzettség, települési jogállás szerint tükröző minta lekérdezésével. Az adatfelvétel számítógéppel támogatott telefonos interjúval (CATI) történt.

mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat