HunHír.info

2018. Napisten hava 24. nap, Csörsz napja.

Nemzeti Választási Iroda: Irdatlan sok magyar van Londonban

2018. március 31. 06:22
Hunhír.info

Jelölteket visszaléptetni legkésőbb a választás előtti nap délelőttjén 11 óráig lehet. Ezt közölte Pálffy Ilona a Nemzeti Választási Iroda elnöke. A sok párt és a feltehetően magas részvétel miatt csak az éjféli órákban várható előzetes eredmény. Az adatokat 10 százalékos feldolgozottság után folyamatosan közzé teszik.Ezek a berendezések már arra utalnak, hogy bő egy hét múlva választunk. Az eddigi külhoni regisztrációk magas részvételre utalnak.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A külképviseleteken még soha ennyien még nem regisztráltak, erre magyar idő szerint, holnap délután négy óráig még van lehetőség.

„53 ezernél tartunk most és 28 ezer volt négy évvel ezelőtt, valószínűleg megduplázódik. Irdatlan sokan vannak Londonban ott 8700-an jelentkeztek már be, a négy évvel ezelőtti 5700 –hoz képest” – mondta Híradónknak Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke.

Eddig 2700-an szavaztak levélben a határon túlról, a leveleket legkésőbb hetedikén éjfélig, vagyis a választás előtti napig kell postára adni. Hatvan ember két műszakban foglalkozik a levél szavazatok feldolgozásával.

378 ezren regisztráltak a határon túlról. Csak 60 százalékuk szokott szavazni – mondta Pálffy Ilona, ami akár 2-3 mandátumot is jelenthet. A választás végeredményét a hosszú listák és a várhatóan magas részvétel miatt csak az éjszakai órákban fogjuk megtudni, de részeredmények korábban is lesznek.

Eddig százezren jelezték, hogy nem a lakóhelyükön szavaznak, átjelentkezni jövő péntekig lehet. Az esetleges újabb visszalépésekről azonban a vártnál korábban kell dönteni.

„7-én délelőtt 11 óráig kell bejelenteni a visszalépéseket, eddig tudjuk lehúzni valamennyi szavazó lapról a visszaléptetetteket, akkor indul ugyanis az amerikai földrészen Buenos Airesben a választás” – mondta az elnök.
A 2200 egyéni jelölt közül eddig ötvenen léptek vissza, a szavazólapon 23 párt neve szerepel majd. Budapest néhány választókerületben csak hat-hét jelölt van.

Április nyolcadikán a Nemzeti Választási Irodának - ahogy Pálfy Ilona mondta - mentőcsónakja is lesz, de a telefonos adattovábbításra csak vészhelyzetben lenne szükség, ha számítógépes hálózat valamiért csődöt mondana. A számítógépes rendszer egyébként minden külső beavatkozási kísérletet azonnal jelez. A választások előzetes végeredménye április 14-én várható.

atv.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat