HunHír.info

2018. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

Beárnyékolja a húsvétot a terrorveszély Európa több országában

2018. március 30. 09:43
Hunhír.info

terror1-250.jpgEurópa több országában megint beárnyékolja a húsvétot a terrorveszély: Rómában rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, tízezer rendőr és csendőr lesz az utcákon. A héten már több gyanús bevándorlót is elfogtak. Az olasz belügyminiszter szerint minden korábbinál nagyobb a dzsihadista támadás veszélye.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Hatalmas a készültség közepette készül Olaszország a keresztény ünnepre: Róma egész belvárosát biztonsági zónának nyilvánították. Kamionok és teherautók nem hajthatnak be a belvárosba, ahol semmilyen utcai megmozdulást nem lehet jelenleg szervezni. Tízezer csendőr, rendőr és biztonsági ember felügyeli a hívők és a turisták biztonságát, főleg azután, hogy az ügyvivő római belügyminiszter, Marco Minniti egy sajtónyilatkozatban kiemelte, hogy soha ilyen erős az esetleges terrorsitatámadások veszélye nem volt Olaszországban, ahol eddig még nem követtek el merényletet.

Az elmúlt napokban soha nem látott léptékű letartóztatási hullám indult meg Olaszország-szerte: az előállított észak-afrikai bevándorlókat iszlamista terrorizmus támogatásával vádolják. Kedden a dél-olaszországi Foggia városában egy iszlám központ egyiptomi származású hitoktatóját vették őrizetbe, aki a gyanú szerint gyermekeket buzdított a nem muszlim hitű emberek meggyilkolására és az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel is kapcsolatban állt. A rendőrség különleges egységei szerdán az észak-olaszországi Torino városában csaptak le: egy marokkói származású férfit vettek őrizetbe aki a gyanú szerint szintén az Iszlám Államot támogatta és az interneten buzdította az európai muszlimokat további terrortámadások elkövetésére. Latina városában pedig öt tunéziai bevándorlót tartóztattak le nagycsütörtök hajnalán. Ők a vád szerint terrortámadásokra készültek, sőt, a gyanú szerint 2016-ban együttműködtek a berlini karácsonyi vásáron 12 emberéletet kioltó tunéziai terroristával: Anis Amrival is.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat