HunHír.info

2018. Napisten hava 22. nap, Döme napja.

Gyanúsítottként hallgatták ki Szegedi Csanádot

2018. március 29. 09:51
Hunhír.info

Üzletszerűen, társtettesként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, külföldi gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző személy által elkövetett vesztegetés bűntette és részben felbújtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki Szegedi Csanád volt európai parlamenti képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Az ügyészség honlapján megjelent hír szerint a hatóság az OLAF ajánlására indított nyomozás során szerdán, egy házkutatást követően került sor Szegedi Csanád gyanúsítotti kihallgatására.

A közölt megalapozott gyanú szerint Szegedi a 2009-től 2014-ig terjedő ciklusban európai parlamenti képviselőként többféle módon, az EU illetékes szervét megtévesztve, visszaélt az EP-től igénybe vehető költségtérítésekkel, illetve a parlamenti asszisztensek alkalmazásával.

A költségvetési csalás cselekményével az EP-nek a megalapozott gyanú szerint 143 364 500 forint vagyoni hátrányt okozott, amely nem térült meg.

A gyanú szerint a költségtérítéseket illetően számos esetben – a repülőút költsége helyett – Szegedi Csanád a gépjárművel történő utazás lényegesen magasabb költségét számolta el, valótlan tartalmú okiratok felhasználásával.

A látogatócsoportok fogadásával kapcsolatban öt esetben lényegesen magasabb költséget fizetett ki az EU Szegedi közreműködése folytán. Az egykori képviselőt azzal is gyanúsítják, hogy több személy esetében, valótlan okiratok felhasználásával, fiktív módon parlamenti asszisztenseket alkalmazott, illetve soha el nem készült kiadványok költségeit igényelte valótlan okiratok felhasználásával.

A gyanú szerint emellett Szegedi Csanád két parlamenti asszisztens alkalmazását annak ellenében intézte el, hogy az illetményükből az egykori képviselő részére meghatározott összeget visszaadtak.

Szegedi Csanád a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. A továbbiakban szabadlábon védekezik.

mh

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Great Again - Újra naggyá tesszük Amerikát - Donald J. TrumpGreat Again - Újra naggyá tesszük Amerikát
Könyv - Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 961 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat