HunHír.info

2018. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

Iránytű 9 százalékpontnyi különbség a fideszes és a jobbikos között

2018. március 29. 08:40
Hunhír.info

jobbik-2015-10-23-2-500.jpgJász-Nagykun-Szolnok 4-ben Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében a pártot választani tudók 44 százaléka a Fidesz–KDNP jelöltjére, Boldog Istvánra szavazna, 35 százaléka pedig a Jobbik jelöltjét, Csányi Tamást támogatná – derül ki az Iránytű Intézet legfrissebb, március 26-tól 28-ig végzett kutatásából. A két legerősebb jelölt között tehát 9 százalékpontnyi különbség van.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Az MSZP–Párbeszéd és a DK közös jelöltje, Rózsa Endre jelentős lemaradással 15 százalékon áll.

A Momentum és az LMP jelöltjének támogatottsága elenyésző.

Az Iránytű Intézet közleménye emlékeztet rá, hogy a 2014. évi országgyűlési választáson Boldog István az érvényes szavazatok 42,2 százalékát begyűjtve szerezte meg az egyéni mandátumot. Csányi Tamás a Jobbik színeiben akkor 30,6 százalékkal a második helyen végzett. Rózsa Endre a baloldali összefogás jelöltjeként 21,4 százalékos támogatottságot tudott felmutatni, míg az LMP-s Sallai Róbert Benedek 2,6 százalékos eredményt ért el.

A friss kutatás szerint a választókerület teljes népessége körében a Fidesz–KDNP 25, a Jobbik 18 százalékon áll, míg az MSZP–Párbeszédre a jogosultak mindössze 8 százaléka voksolna. A DK is gyenge a választókerületben, a teljes népességben 3 százalékon áll, az LMP-t pedig csupán 2 százalék támogatja.

A választókerület jogosultjainak 19 százaléka ugyan párt nélküli, ám mutat részvételi hajlandóságot, szavazna. Magas, ugyancsak 19 százalékos a pártpreferenciájukat titkoló választók aránya is.

Helyben mindössze a jogosultak 5 százaléka állítja, hogy biztosan nem menne el voksolni.

A pártot választani tudók között a Fidesz–KDNP vezet 44 százalékkal, a második erő a Jobbik 32 százalékos támogatottságával. Az MSZP–Párbeszédre voksolna április 8-án a pártválasztók 14 százaléka, míg a DK 4, az LMP 3 százalékon áll ebben a kategóriában.

Csányi Tamásra többen szavaznának, mint a Jobbik listájára; egyelőre csekélyebb létszámban, de LMP-s, MSZP-s, DK-s taktikai szavazókat is meg tud szólítani.

Az Iránytű ötszáz fős kutatásának mintavétele 2018. március 26-tól március 28-ig zajlott, a választókerület felnőtt népességének eloszlását nemek, korcsoportok, legmagasabb iskolai végzettség, települési jogállás szerint tükröző minta lekérdezésével. Az adatfelvételt számítógéppel támogatott telefonos interjúval (CATI) végezték.

(MNO)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat