HunHír.info

2018. Magvető hava 21. nap, Bise napja.

Muszlim „radikalizálódási kampány” zajlik Olaszországban (is)

2018. március 28. 16:48
Hunhír.info

Őrizetbe vettek egy az IÁ támogatásával gyanúsított embert Olaszországban. A közleményben Elmahdi Halili néven azonosították a 23 éves marokkói származású olasz állampolgárt – az észak-olaszországi Torinó rendőrségének tájékoztatása szerint a gyanúsított olaszra fordította az Iszlám Állam anyagait, hogy „felhasználja a dzsihádot dicsőítő és arra buzdító tevékenységében”.

Francesco Messina torinói rendőrfőnök szerint az után döntöttek a gyanúsított őrizetbe vétele mellett, hogy Halili az elmúlt időszakban már nemcsak a világhálón buzdított terrorista tevékenységek folytatására, hanem kapcsolatba is lépett olyanokkal, akik hajlandóságot mutattak egy terrortámadás végrehajtására.

Halilit 2015-ben két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték terrorizmusra uszítás vádjával, mert olyan weboldalt működtetett, amely az Iszlám Államot és a tagjai vagy hívei által végrehajtott terrortámadásokat méltatta.

A rendőrség az úgynevezett radikalizálódási kampánnyal kapcsolatosan folytatott nyomozás keretében házkutatást tartott Milánóban, Nápolyban, Modenában, Bergamóban és Reggio Emiliában. Egyes források szerint 13 házat kutattak át. Az akció egy meg nem határozott számú, külföldi és olasz állampolgárokat is magában foglaló csoport ellen irányult, akik közül többen korábban áttértek az iszlám vallásra, és részt vettek e “radikalizálódási kampányban”.

A közleményből nem derül ki, hogy Halilin kívül őrizetbe vettek-e még valakit. Közben az olasz belügyminiszter a torinói székhelyű La Stampa napilap által szerdán közölt interjúban elmondta: az Iszlám Állam támogatói által Olaszországra jelentett fenyegetés nagyobb, mint valaha.

Marco Minniti szerint ennek az az oka, hogy a dzsihadista szervezet külföldi harcosai közül egyre többen próbálnak visszatérni Európába Olaszországon keresztül a Szíriában és Irakban elszenvedett vereségek után.

Az olasz rendőrség kedden az ország déli részén fekvő Foggiában vett őrizetbe egy egyiptomi születésű olasz állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam tagja, és „nem muszlimok” meggyilkolására buzdított gyerekeket a „kulturális” központjában tartott oktatásain.

Az idén 29 olyan embert – többségében muszlimokat – utasítottak ki Olaszországból, akikről úgy tartják, hogy nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek.

(MTI)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 825 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat