HunHír.info

2018. Magvető hava 16. nap, Kedves napja.

A migrációs válság hatására nőtt a V4-ek politikai súlya

2018. március 27. 15:16
Hunhír.info

A Migrációkutató Intézet szerint a migrációs válság, valamint az Európai Unió válságkezelésben megmutatkozó "késlekedése és eredménytelensége" növelte a migrációs kérdésben "egységesen és eltökélten fellépő" visegrádi négyek (V4) politikai súlyát.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Az intézet kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte, az Egyesült Királyság kiesésével a visegrádi négyek, a migrációs kérdésben hozzájuk hasonló állásponton lévő Ausztria, valamint a legutóbbi olaszországi választáson előretört és a parlamentben a helyek többségét megszerző pártok együtt képesek lehetnek bármely uniós döntés blokkolására.

Az egységes fellépéssel a visegrádiak továbbá csökkenthetik a "különutasság" politikai kockázatait, erősíthetik saját álláspontjuk legitimitását, javíthatják alkupozíciójukat és érdemi döntési alternatívát kínálhatnak mások javaslata ellenében - tették hozzá.

Az intézet a V4-ek migrációs együttműködését vizsgáló elemzésében azt írta, hogy korábban végzett kutatásaik alapján az EU menekültügyi irányvonalának főbb elemeit a visegrádi közvélemény döntő többsége nem támogatja, ezért az elmúlt három évben az e téren felvállalt konfliktusok belpolitikailag erősítették a V4-es kormányokat és a tömeges migrációt ellenző pártokat.

Hozzáfűzték, a Századvég Alapítvány átfogó, a teljes Európai Unióra kiterjedő, Project 28 elnevezésű közvélemény-kutatása is azt mutatta ki, hogy összeurópai szinten erősödött a V4 pozíciója. A válaszadók 52 százaléka úgy gondolja, hogy a közép-kelet-európai országok jobban kezelik a migrációs válságot. A V4-országokon belül ez az arány még magasabb: Magyarországon 73, Csehországon 65, Szlovákiában 57, Lengyelországban 52 százalék vélekedik így - fejtették ki.

Az intézet felhívta a figyelmet arra is, hogy Szlovákia kivételével a visegrádi kormányok ellenzik az integráció túlzott mélyítését, és a közös ügyekben a jelenleginél több beleszólást biztosítanának a tagállami kormányoknak és parlamenteknek. A migráció kérdésében egységes a multikulturális ideológia bírálata, a tömeges és ellenőrizetlen migráció elutasítása, a kötelező betelepítési kvóták elvetése is.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat