HunHír.info

2018. Magvető hava 18. nap, Szivöltő napja.

Románia szívesen egyesülne Moldovával

2018. március 27. 13:55
Hunhír.info

De csak ha a moldovaiak is úgy akarják. A bukaresti parlamentben állásfoglalást fogadtak el erről. A bukaresti parlament állást foglalt Románia és Moldova egyesülése mellett keddi ünnepi ülésén, amelyet a Románia és Besszarábia egyesülését kimondó 1918. március 27-i népgyűlés századik évfordulója alkalmából tartott.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Az ülésen, amelyen Klaus Iohannis kivételével az összes fontosabb állami tisztség betöltője, az egyházi vezetők és a korona őrzője címet viselő Margit hercegnő is részt vett, ünnepi nyilatkozatot fogadtak el, amely teljesen legitimnek nevezi a Moldovai Köztársaság azon polgárainak óhaját, akik szeretnék, hogy országuk Romániával egyesüljön, mivel ez „a román nemzet természetes fejlődési folyamatának folytatása”.

Az Ünnepélyes nyilatkozat Besszarábia és az anyaország, Románia 1918. március 27-i egyesülésének megünneplésére című dokumentum szerint az esetleges egyesülés a moldovai polgárok akaratán múlik, és úgy véli, Románia és polgárai jelenleg is készek, és mindig is készen állnak majd felkarolni a moldovai polgárok minden természetes, egyesülésre irányuló megnyilvánulását.

Hogy még egyértelműbb legyen a Moldova bekebelezésére vonatkozó szándék, a nyilatkozatot felolvasó Liviu Dragnea, a képviselőház és a nagyobb kormánypárt, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke ki is mondta: azt szeretné, ha Moldova egyesülne Romániával.

Hasonlóan nyilatkozott Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke is, aki szerint a két ország polgárainak eltökéltségén múlik az újabb egyesülés.

Klaus Iohannis államfő és Viorica Dăncilă miniszterelnök ugyanakkor már valamivel mértéktartóbban fogalmazott. Előbbi az ünnepi alkalomra küldött üzenetében, utóbbi pedig parlamenti felszólalásában a két ország Európai Unión belüli közeledését, Moldova európai integrációjának támogatását emelte ki.

Ezt kérte Andrian Candu, a moldovai parlament elnöke is, aki az ottani törvényhozás küldöttségének élén érkezett az ünnepi ülésre.

főtér.ro

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat