HunHír.info

2018. Magvető hava 18. nap, Szivöltő napja.

A Jobbik és az MSZP jelöltje is esélyes Szolnokon

2018. március 26. 10:38
Hunhír.info

A Jobbik és az MSZP–Párbeszéd jelöltje is esélyes a győzelemre a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 1-es választókerületben – írja a Hír TV a Közös Ország Mozgalom felmérésének eredményei alapján.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

A jobbikos Csikós Attilára a válaszadók 46 százaléka húzná be az ikszet, ha csak ő állna szemben a Fidesz–KDNP jelöltjével, és a szocialista Győrfi Mihály is 54-46-ra veszítene Kállai Mária ellen. Őket az LMP-s Kelemen István követi, akire 42 százalék szavazna. A momentumos Szekeres Éva pedig 26 százaléknyi szavazatot gyűjtene, ha egyedül szállna ringbe a kormánypártok jelöltjével. Az Együtt jelöltje, Nagy Attila végül nem indul az áprilisi voksoláson.

A felmérés szerint ha senki nem lépne vissza, akkor Kállai 41 százalékkal húzná be a körzetet, utána a Jobbik jelöltje állna a rangsorban, aki 28 százalékot kapna. Győrfire 22 százalék tenné az ikszet, míg Kelemen 7 százalékot szerezne. A Momentum jelöltje 2 százalékot kapna a szolnoki körzetben.

Ha eltűnne a kétség a választókból, és mindenki tudná, hogy kire szavazna, ha az általa preferált jelölt visszalépne, akkor három jelölt is nagyon szorosra hozná a versenyt: Győrfi egymaga 49 százalékot kapna a kutatók indirekt becslése szerint, utána Csikós és Kelemen 48-48 százalékkal áll. Szekeres mindössze 36 százaléknyi szavazatra számíthatna, ha egyedül indulna Kállai Mária ellen.

A kutatás szerint a Fidesz–KDNP listája 29 százalékos népszerűségnek örvend a szolnoki kerületben, míg a Jobbik országos listájára 19, az MSZP–Párbeszédre pedig 13 százalék szavazna. A DK 5, az LMP 4 százalékos, az Együtt és a Momentum 1-1 százaléknyi voksot kapna innen. A válaszadók 27 százaléka bizonytalan.

Emellett a többség, 56 százalék kormányváltást szeretne, és csak 38 százalék akarja, hogy maradjon az Orbán-kabinet. 32 százalék szerint rosszabbul használják fel a közpénzeket, mint egy éve, javulásról csak a megkérdezettek 21 százaléka beszélt. Hasonló arányban gondolják, hogy az elmúlt évben romlott a gazdasági helyzet: 30 százalék vélekedett így, míg 27 szerint inkább javult.

hírtv

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat