HunHír.info

2018. Napisten hava 18. nap, Viola napja.

Jelen vannak az EBESZ megfigyelői Kárpátalján, az ukrán hatóságok cáfolata ellenére

2018. március 12. 16:59
Hunhír.info

vereckei-hago-karpatia.jpgAz Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nyugat-ukrajnai missziója közölte, hogy fokozta megfigyelői tevékenységét a kárpátaljai Ungváron és környékén. A Kárpátalja megyei közigazgatási hivatal szerint a hivataltól nem kértek engedélyt állandő megfigyelő misszió megnyitására és a megye ilyenbe nem egyezett bele.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Az ukrán médiában a megfigyelők körül kibontakozó vitára reagálva az EBESZ Ivano-Frankivszkban állomásozó speciális megfigyelő missziója vasárnap este közleményben tudatta: tekintettel a közelmúltban Ungváron és környékén történtekre, "fokozta megfigyelői tevékenységét" az adott térségben, és a jelentéseiben beszámolt annak eredményeiről.

A közelmúltban történtek kifejezéssel a misszió közleménye nyilvánvalóan a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség székházát februárban ért két támadásra utalt.

A Golos Karpat című kárpátaljai hírportál vasárnap fényképes tudósításban számolt be arról, hogy az EBESZ munkatársai jelen vannak a régióban. Az oldalon közzétett fényképeken a szervezet fehér színű terepjárója látható, amint az ungvári Uzshorod szálloda előtt parkol.

Az Ukrajinszka Pravda (UP) ukrán híroldal hétfőn azt írta: nem igaz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentése, amely szerint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői fokozottan lennének jelen Kárpátalján. Az UP cikke szerint a magyar miniszter bejelentése "szenzációs, de teljességgel hamis". Természetesen Kárpátalján nincs semmilyen EBESZ-misszió, és nem is lesz - olvasható az írásban.

A cikk utal Jaroszlav Halasznak, a Kárpátalja megyei állami adminisztráció sajtószóvivőjének vasárnapi rádiós nyilatkozatára, miszerint a hivataltól nem kértek engedélyt állandó megfigyelő misszió megnyitására, a megye ilyenbe nem egyezett bele.

Az EBESZ 2016 decemberében kiadott ukrán nyelvű hivatalos tájékoztató közleménye szerint a szervezet állandó tanácsa a kijevi kormány kérésére 2014. március 21-én döntött speciális megfigyelő misszió Ukrajnába küldéséről, mert az országban veszélybe került a béke és a biztonság. A misszió mandátuma Ukrajna egész területére kiterjed, központi irodája Kijevben található, megfigyelői csoportjai az ország tíz nagyvárosában, közte Ivano-Frankivszkban működnek - olvasható a dokumentumban.

A 2016. decemberi állapotoknak megfelelően a szervezet 40 országból érkezett 700 civil megfigyelővel volt jelen, s közülük 600 fő a kelet-ukrajnai konfliktusövezetben tevékenykedett.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat