HunHír.info

2018. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Elnéptelenedő svéd városok kerülnek a bevándorlóbandák kezére

2018. február 28. 08:15
Hunhír.info

menekulttabor-250.jpgEgyre nagyobb a káosz a Skandináv-országokban. Miközben Dániának fogy a türelme és sürgetné az iraki bevándorlók visszaküldését a közel-keleti országba, addig Svédországban néhány politikus gyakorlatilag megnyitná a határokat, és tovább emelné a migránsok számát. Közben úgy tűnik, nem csökken a terrorveszély sem: egyre több hír jön meghiúsított merényletekről.

Irak nem akarja visszafogadni saját állampolgárait

A Dánia és Irak közötti „csiki-csuki” 2009 óra zajlik – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma este című műsorában. Korábban volt egy megegyezés a két ország között, hogy Irak visszaveszi azokat a háborús menekülteket, akik még 2008-ban a háború elől menekülve jutottak el Dániába. De az iraki kormány egyoldalúan felbontotta ezt a szerződést. Tehát 9 éve él egy nagyjából 30 ezer fős kisebbség Dániában – jegyezte meg Georg Spöttle. Dánia szerint a bevándorló közül sok a bűncselekményt elkövetők száma és alacsony a munkavállalóké, ezért szeretné őket visszaküldeni.

A szakértő szerint ennek a kisebbségnek a nagy része táborokban, vagy olcsó szociális lakásokban – amit a dán állam finanszíroz – él. Mivel nagy részüknek integrálódni sem sikerült, a dán kormány diplomáciai szinten minden követ megmozgat, hogy ezeket az embereket haza tudják küldeni. De a bagdadi kormány nagyon vehemensen tiltakozik, még a tárgyalásoktól is elzárkózik.

A dán kormány 1334 dán koronát fizet ki segélyként azoknak a bevándorlóknak, akiket már kiutasított az országból, de a kibocsátó ország nem fogadja vissza őket. Georg Spöttle megjegyezte, hogy a kisebb városok már nem tudják finanszírozni a szociális juttatásokat az ott élő, közel 5000-6000 fős bevándorló iraki számára. Ez komoly gondot jelent az egész ország számára – tette hozzá. Mivel Dániában a juttatások kifizetése önkormányzati feladat.

Svédország inkább megnyitná a határait

Ezzel szemben Svédország még több menekültet akar befogadni. Nem csupán a svéd feministák, de a kulturális miniszter is gyakorlatilag megnyitná az ország határait.

A szakértő tapasztalatai szerint az emberek Svédországban elhagyják a város problémás (no-go zóna) területeit, sőt néha magát a várost is. Így kerül egy-egy elnéptelenedett város a külföldi szervezett bűnözés kezére. A libanoni, iraki, szír és különböző marokkói bandák éttermekben lövöldöznek, vagy épp kézigránáttal támadják meg egymást – mondta a biztonságpolitikai szakértő. Georg Spöttle szerint Malmöből például szabályszerűen menekülnek a svédek, mert azt mondják élhetetlen.

A biztonságpolitikai szakértő szerint nevetségesek a svéd reintegrációs programok. Szociális munkásokkal vagy pszichológusokkal beszélgetnek a menekültek, akiket a művészeten keresztül próbálnak meg a társadalomhoz közel hozni. Hozzátette, a bevándorlók csak nevetnek ezen.

híradó.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat