HunHír.info

2018. Kikelet hava 19. nap, Botond napja.

Közvéleménykutatás szerint a palesztinok már nem bíznak mostani vezetőikben

2018. február 28. 07:17
Hunhír.info

palesztin-kodobalo-250.jpgCsökkent a Fatah és a Hamasz népszerűsége, nőtt az radikális nézett a palesztinok között egy új közvélemény-kutatás szerint. A palesztinok egyre radikálisabb nézeteket vallanak, különös tekintettel a kétállami-megoldásra, a béketárgyalásokra és a vezetőikbe és frakcióikba vetett bizalomukat illetően, egy vasárnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint.

A Jeruzsálemi Média és Kommunikációs Központ és a német Friedrich Eberg Stiftung alapítvány által közösen végzett kutatás rávilágított, hogy a korábbi adatokhoz képest a palesztinok körében megemelkedett az Izraellel szembeni fegyveres ellenállás. A Ciszjordániában és a Gázai övezetben január 27. és február 2. között végzett közvélemény-kutatásban 1,200 véletlenszerűen kiválasztott személy vett részt. A hibahatár 3%.

Az eredmények azt mutatták, hogy a kétállami-megoldás támogatása 35% -ra csökkent, összehasonlítva egy 2017 februárjában végzett felméréssel, melyben a megkérdezettek 49% -a támogatta.

Közben a kétnemzetiségű államot támogatók aránya 18% -ról (2017 februárjában) 23% -ra emelkedett a jelenlegi felmérés során.

Az Izraellel folytatott tárgyalásokat támogató palesztinok aránya szintén csökkent, 37% -ról (2017 februárjában) 25% -ra.

A szavazás szerint az Izrael ellen irányuló fegyveres ellenállást támogató palesztinok aránya 35% -ra nőtt, szemben a tavalyi szavazáson mért 30%-al.

Az erőszakmentes ellenállás támogatása az új felmérésben 30% -ra emelkedett az egy évvel ezelőtti 24%-ról.
A palesztin elnök, Mahmúd Abbász népszerűsége is folyamatos csökkenést mutat. Egy 2016 júliusában végzett felmérésben a válaszadók 44% -a volt elégedett a Palesztin Hatóság elnökének teljesítményével. A jelenlegi közvélemény-kutatás szerint ez az arány 39% -ra csökkent.

A palesztinok bizalma csökkent politikai frakcióik és alakjaik iránti is. A 2017 augusztusában mért 40%-ról 52% -ra emelkedett azok aránya, akik egyik politikusnak sem hisznek. Továbbá 42%-ról 53%-ra emelkedett azok aránya, akik nem bíznak semmilyen politikai vagy vallási frakcióban.

Mind a Hamasz, mind a Fatah vesztett támogatottságából. A korábbi felmérések és a jelenlegiek összehasonlítása azt mutatja, hogy a Fatah támogatása 25% -ról 23% -ra esett vissza, miközben a Hamasz támogatása 14% -ról 9%-ra csökkent.

A felmérés szerint a válaszadók túlnyomó többsége, 96% ellenzi egy olyan palesztin állam létrejöttét, amelynek nem Jeruzsálem a fővárosa.

Továbbá a megkérdezettek több mint 55% -a nem számít arra, hogy a palesztin vezetés végrehajtja határozait Izrael elismerésének felfüggesztéséről és a Palesztin Hatóság biztonsági erői és az Izraeli Védelmi Erők közötti biztonsági koordináció leállításáról. A válaszadók 54% arra számít, hogy a Palesztin Hatóság vezetősége visszavonja az Egyesült Államok közvetítő szerepére vonatkozó elutasító döntését.

The Times of Israel, Újkelet

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat