HunHír.info

2018. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Az afrikai migráció, vagyis a NÉGER KONTINENSFOGLALÁS 21. század fontos kihívása lesz Európa számára is

2018. február 27. 16:56
Hunhír.info

negerek250.jpgA Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzése szerint a klímaváltozás következtében is bekövetkező, tízmilliókat mozgásba hozó afrikai migráció a 21. század egyik fontos kihívása lesz Európa számára is. A globális felmelegedés a következő évtizedekben is gyengíti majd a az egyes államok, társadalmak kohézióját, aláásva a stabilitást, és mélyítve olyan politikai, társadalmi, gazdasági konfliktusokat, amelyek emberek millióit kényszerítik lakhelyük elhagyására.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Az intézet elemzésének összefoglalójában, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez, azt írták: a kutatók többsége egyetért abban, hogy a klímaváltozás közvetve vagy közvetlenül konfliktusok sorát okozza az elkövetkező évtizedekben, emberek tízmillióit - sőt, szélsőséges esetben és nagyobb időtávlatban akár egymilliárd embert - kényszerítve lakóhelye elhagyására.

Megjegyezték: a jelenségről szóló eszmecsere jelentősen változott az elmúlt években. Az éghajlatváltozást - vagy legalábbis annak ember okozta voltát - tagadó nézetek lassan a perifériára szorultak, átadva a helyüket azoknak a megközelítéseknek, amelyek elsősorban a folyamat kockázataira hívják fel a figyelmet. Különösen igaz ez szerintük Afrika esetében; a kedvezőtlen forgatókönyvek nem csupán a kontinens, hanem Európa mindennapjaira is hatással vannak és lesznek.

Kifejtették: Afrika földrajzi elhelyezkedése, társadalmi folyamatai - amelyek közül kiemelték a népességrobbanást -, valamint törékeny államai miatt különösen kiszolgáltatott az éghajlatváltozás jelenségének. A globális felmelegedés a következő évtizedekben is gyengíti majd a az egyes államok, társadalmak kohézióját, aláásva a stabilitást, és mélyítve olyan politikai, társadalmi, gazdasági konfliktusokat, amelyek emberek millióit kényszerítik lakhelyük elhagyására. Ezek a folyamatok már jelenleg is érzékelhetők a földrészen - olvasható az elemzésben.

Az összefoglaló szerint mivel a kontinens politikai, társadalmi és gazdasági rendszerei a demográfiai robbanás és a kihívásokhoz képest lassú államépítés miatt túlterheltek, és nincsenek érdemi tartalékaik, a kisebb anomáliák is azonnali és súlyos következményekkel járnak. Úgy folytatták: az éghajlatváltozás miatt is bekövetkező anomáliák kezelése még a kétségtelen eredmények - felelős afrikai elit megjelenése, számottevő gazdasági növekedés, a külső donorok növekvő figyelme - ellenére is csak részlegesen sikerülhet, a következményeket mérsékelni lehet, de teljesen elhárítani nem.

Így a klímaváltozás következtében (is) bekövetkező, tízmilliókat mozgásba hozó afrikai migráció a 21. század egyik fontos kihívása lesz nemcsak Afrika, de Európa számára is - tudatta a Migrációkutató Intézet.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tatárlaka és Tordos üzenete - Mandics György Záhonyi AndrásTatárlaka és Tordos üzenete
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat