HunHír.info

2018. Kikelet hava 19. nap, Botond napja.

Klórtámadásról jelentett Szíria az orosz figyelmeztetés után

2018. február 27. 07:48
Hunhír.info

Feltehetően új vegyi támadást indítottak Damaszkuszhit közeliKelet-Ghoutából, miután Oroszország arra figyelmeztetett, hogy fegyveresek gáztámadást terveznek a szíriai hadsereg ellen. Szíriai katonai források szerint, több ember a klórgáz mérgezést szenvedett, egy gyermek pedig belehalt Shayfouniya területén vasárnap.

Az ún. Szíriai Emberi Jogi Megfigyelőközpont, amely az iszlamisták szimpatizánsa, azt állította, hogy mintegy 14 civil áldozat küzdött légzési nehézségekkel, miután egy szíriai harci repülőgép lecsapott Kelet-Ghoutában.

Az áldozatok, a mentők sofőrjei és egyéb jelenlévők azt állították, hogy egy „hatalmas robbanást” hallottak a térségben, és a robbanást követően azonnal klór szagot kezdtek érezni.

“Legalább 18 áldozatot oxigénporlasztásos terápiával kezeltek”,- mondta a Reuters hírügynökség, egy azonosítatlan militánst nevezve meg forrásként.

A szíriai kormány folyamatosan cáfolja, hogy vegyi fegyvereket vetett volna be a lassan nyolc éve tartó háborúban.

Úgy tűnik, hogy külföldiek által támogatott iszlamisták, évek óta rendszeresen megjelennek a szíriai hadsereg légibázisának közelében lévő területeken, és vegyi anyagokat engednek a levegőbe, az utóhatásokat pedig videofelvételeken rögzítik.

Vasárnap az iszlamisták által megjelentetett videókon egy kék kendőbe burkolt gyermek teste, és több csupasz mellkasú férfi, ill. fiatal fiúk tűntek fel, akik lélegzetvételért küzdöttek, néhányan közülük oxigénmaszkkal a szájukon és orrukon.

A gáztámadás rögtön azután történt, miután az orosz védelmi minisztérium vasárnap figyelmeztetett arra, hogy a militánsok mérgező anyagok használatára készültek Kelet-Ghoutában, ami miatt később vegyi fegyverek bevetésével vádolhatják Damaszkuszt.

Tavaly áprilisban az Egyesült Államok 59 Tomahawk cirkáló rakétát lőtt ki Szíriában, válaszul egy általa vélt kémiai fegyverek bevetésével történt támadásra, amelyben több mint 100 ember életét oltották ki.

A szíriai hadsereg jelenleg egy rendkívül fontos hadművelettel van elfoglalva, melynek célja az erőszakos dzsihadista militánsok kiűzése Kelet-Ghoutából, ahonnan azok a Damaszkuszi civielk elleni támadásokat indították.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa által szombaton bejelentett tűzszünet nem vonatkozik az Iszlám Államra, az Al-Kaidához köthető Nuszra Front által uralt területekre, valamint a terrorista csoportokhoz tartozó “egyénekre, csoportokra és szervezetekre” sem.

“Főként a Nyugat és a terroristák támogatói ragaszkodtak ahhoz, hogy ez a tűzszünet be legyen vezetve” – mondta Irán főparancsnoka, Mohammad Baqeri tábornok a határozatról, amely 30 napos fegyverszünetet rendel el Szíriában.

„A tűzszüneti megállapodáshoz mi is ragaszkodunk, csakúgy, ahogy Szíria is fog” – mondta Baqeri, miközben rámutatott, hogy a tűzszünet Damaszkusz külvárosainak a terroristák által uralt részeire nem terjed ki, így ott továbbra is folytatni fogják a tisztogatási műveleteket.”

Orientalista.hu – Vivkamar PressTV

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat