HunHír.info

2018. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Időotthonokban fosztogató felvidéki cigány banda tagjait fogták el

2018. február 27. 07:18
Hunhír.info

A Békés megyei rendőrök korábban Komáromban elfogtak három szlovák állampolgárt, akik magyarországi szociális intézményekbe törtek be. Két társukat Szlovákiában fogták el, már Magyarországon vannak bűnügyi őrizetben.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható külföldieket fogtak el a Békés megyei rendőrök 2017. november 27-én, Komáromban. Magyarországon működő idősotthonokba, gondozóházakba törtek be, a szociális intézményeket fenntartók és a gondozottak pénzét lopták el. A két férfi és egy nő 2017. november 30-a óta előzetes letartóztatásban vannak.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították a csoport további két tagját is, akiket európai elfogatóparancs alapján a szlovák hatóság munkatársai 2018. január 11-én fogtak el Szlovákiában. Mindketten szlovák állampolgárok, P. Ladislavot és K. Zsoltot a Békés megyei rendőrök 2018. február 26-án, Rajkán vették át a szlovák hatóság képviselőitől.

A 48 éves P. Ladislav a 36 éves K. Zsolttal és a korábban elfogott M. Jozeffel 2017 áprilisa és júliusa között budapesti, napkori, kengyeli, újirázi, körösladányi, vésztői és tiszaalpári idősotthonokba tört be. Tiszaalpáron két ház udvaráról is loptak. Az egyik helyről a betöréshez használt eszközöket, létrát, csákányt, vascsövet, a másik udvarról két kerékpárt vittek el. Az intézmények többségéből több százezer forintot loptak el. A 36 éves K. Zsolt a felsoroltak mellett Nyíregyházán, Érden, Kecskeméten, Győrben, Pécsett és Sopronban történt bűncselekményekben vett részt.

A legtöbb esetben társaival nyugdíjas házakba, gondozási központokba törtek be, egy intézményből közel 3 millió forintot vittek el.

Az öttagú társaság tagjai a nyomozás jelenlegi adatai szerint 35 helyen követtek el betöréses lopást, vagy annak kísérletét. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a szlovák hatóságtól átvett két szlovák állampolgárt 2018. február 26-án bűnügyi őrizetbe vette.

(police.hu)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat