HunHír.info

2018. Kikelet hava 21. nap, Benedek napja.

Még idén beléphet Románia Schengenbe

2018. február 26. 13:53
Hunhír.info

Nem veheti át úgy Románia az Európai Tanács vezetését 2019-ben, hogy nem tagja a schengeni övezetnek, igazságügyi rendszerét pedig továbbra is monitorizálja az Európai Bizottság – biztosította Jean Claude Juncker EB-elnök az aktuális kormányfőnket, Viorica Dăncilát. Erről maga Viorica Dăncilă számolt be szombaton az Antena 3 televízióban.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

Vagyis az ország még idén be fog lépni a szabadabb határőrizetet biztosító Schengen-tagországok közé, és az EB megszünteti az romániai igazságügyi rendszert felügyelő mechanizmust (MCV).

A schengeni tagság politikai döntés kérdése, mondta Dăncilă, és azt ígérte, tárgyalni fog azokkal az uniós tagországokkal, amelyek egyelőre ellenzik Románia belépését. Mi több, Juncker biztatása szerinte azt jelzi, hogy az EB elnöke is tárgyalt már erről az ellenző országokat vezető politikusokkal.

Viorica Dăncilă elmondta, egyeztetni fog Klaus Iohannis államfővel is, hogy közösen tegyenek meg mindent az országgal szemben élő korlátozó intézkedések megszüntetéséért. Szerinte igazságtalan szankció az ellenőrző mechanizmus megtartása és Románia távoltartása a schengeni övezettől.

Dăncilă kormányfőként most először látogatott Brüsszelbe, ahol kedden és szerdán találkozott a legfontosabb uniós fórumok vezetőivel: Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével, Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével és Jean Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével. Iohannis pénteken vett részt az Európai Tanács informális tanácskozásán, ahol főleg a Brexit következményeiről: az unió 2020 utáni költségvetéséről és az EP 2019-2024 közötti összetételéről tárgyaltak. - írja a foter.ro

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Great Again - Újra naggyá tesszük Amerikát - Donald J. TrumpGreat Again - Újra naggyá tesszük Amerikát
Könyv - Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 961 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?






Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat