HunHír.info

2018. Kikelet hava 17. nap, Gyarmat napja.

Moszkva nem hiszi, hogy az Aszadhoz hű erők vetettek be klórgázt Kelet-Gútában

2018. február 26. 13:40
Hunhír.info

A fegyverszüneti megállapodás elszabotálását célzó provokációnak nevezte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában azokat az állításokat, amelyek szerint a Bassár al-Aszad szíriai elnökhöz hű erők vetettek be klórgázt a Damaszkusztól keletre elterülő Kelet-Gúta térségben.

Lavrov közölte, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) elfogadott tűzszüneti megállapodás akkor lép majd életbe, ha az összes érintett egyetért majd a végrehajtás módjában. Az orosz diplomácia vezetője elmondta, felkészült arra, hogy gáztámadásokról szóló újabb hamis jelentések látnap majd napvilágot.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint "rendkívül nyugtalanító" a terroristák tevékenysége miatt Kelet-Gútában kialakult helyzet. A vegyifegyver-támadásról szóló jelentésekkel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz védelmi tárca korábban közölte, hogy a terroristák ilyen eszközökkel provokációkat hajthatnak majd végre.

Elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a nap második felében beszélni fog a BT többi négy állandó tagjának vezetőivel. Mint mondta, a szíriai helyzet témája volt az orosz vezető vasárnap Emmanuel Macron francia elnökkel és Angela Merkel német kancellárral folytatott telefonbeszélgetésének is.

Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes Moszkva "komoly aggodalmának" adott hangot amiatt, hogy több ország, köztük az Egyesült Államok erő alkalmazásával fenyegette meg Damaszkuszt. Hangsúlyozta, hogy ez ellentétes lenne a 2401-es BT-határozattal.

Vaszilij Nyebenyzja orosz ENSZ-nagykövet közölte: Oroszország azért támogatta a szombaton egyhangúlag elfogadott BT-határozatot, mert az arra ösztönzi a Szíriában szembenálló feleket, hogy mielőbb szüntessék be a harcokat, végrehajtsák a korábban elért megállapodásokat, továbbá kezdjenek tárgyalásokat az általános feszültségcsökkentésről és hosszan tartó humanitárius tűzszünetekről az ország egész területén.

Hangsúlyozta, hogy a tűzszüneti megállapodás nem terjed ki a terrorszervezetekre.

MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat