HunHír.info

2018. Kikelet hava 20. nap, Csilla napja.

Berlusconi: Az EU nem a népek, hanem a „bürokraták” uniója

2018. február 25. 17:04
Hunhír.info

eu-kiszaradva-250.jpgAz általa vezetett jobbközép koalíció győzelmét vetítette előre Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország (FI) elnöke egy héttel az olasz parlamenti választások előtt az FI választási gyűlésén Milánóban vasárnap. Silvio Berlusconi közölte, adatai szerint a jobbközép koalíció elérte, sőt meg is haladta a 40 százalékos támogatottságot, ami biztos győzelmet jelenthet a március 4-i parlamenti választásokon, valamint parlamenti többséget az FI, az Északi Liga és az Olasz Testvérek (FdI) alkotta szövetségnek.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Silvio Berlusconi hozzátette, hogy ennek ellenére további szavazókra számítanak, hogy a jobbközép erős parlamenti többséggel bírjon a kormányalakításhoz. A legutolsó – február 16-án közölt – felmérések 38 százalék körülire tették a jobbközép erejét.

A milánói Manzoni-színházban tartott, több mint kétórás választási beszédében Silvio Berlusconi felidézte személyes politikai történetét. Hangsúlyozta: ahogyan 1994-ben az akkori olasz kommunisták megállítására lépett be a politikába, most 81 évesen is kötelességének érezte, hogy visszatérjen és megvédje Itáliát a populista Öt Csillag Mozgalomtól (M5S), amelyet „veszélyes szektának” nevezett.

Kijelentette, hogy az olasz balközép utóbbi ötéves kormányzása sorozatos puccsokból állt, hiszen három miniszterelnök (Gianni Letta, Matteo Renzi, Paolo Gentiloni) váltotta egymást, anélkül, hogy az olaszok megválasztották volna őket. Silvio Berlusconi az Európai Unióról kijelentette, „nem a népek, hanem a bürokraták” uniója, ennek ellenére az EU hetven éve békét biztosít tagállamaiban.

A migráció terén Marshall-tervet szorgalmazott az afrikai államok segítésére. Hangoztatta, hogy ha a jobbközép kerül kormányra, kiteszik az országból az utóbbi években érkezett több százezer illegális bevándorlót.

Havi ezer eurós minimumnyugdíjat ígért, az áfaemelés befagyasztását, munkahelyteremtést az ötven feletti munkanélkülieknek.

Szombaton az Északi Liga tartott nagygyűlést a milánói dóm előtti téren. A pártot vezető Matteo Salvini bejelentette, hogy az Északi Liga lesz a jobbközép koalíció legnagyobb pártja: ezért az Északi Liga szavazói előtt miniszterelnöki esküt tett egyik kezében az olasz alkotmánnyal, másikban a Bibliával.

MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Auschwitz parancsnoka voltam - Martin BroszatAuschwitz parancsnoka voltam
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat