HunHír.info

2018. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Néppárt: Nem állhatunk a korrupciót támogatók mellé

2018. február 24. 17:37
Hunhír.info

A Laura Codruța Kövesi menesztésére tett miniszteri kísérlet megítélésünk szerint egyet jelent a korrupció bátorításával.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Mint ismeretes, Tudorel Toader román igazságügyi miniszter a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vezetőjének leváltását kérte. Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége a miniszter kezdeményezését a korrupcióellenes harc akadályoztatására vonatkozó törekvésként értelmezi, s mint ilyet, határozottan elutasítja.

Ahogy azt a Néppárt megalakulása óta következetesen valljuk, Románia legnagyobb problémája az az intézményesült korrupció, mely nem csak a választók politikusokba vetett bizalmát ássa alá, hanem súlyosan veszélyezteti az ország stabilitását és nemzetközi megítélését is. Bár kétségtelen, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható volt néhány túlkapás az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály részéről, továbbra is ez a hatóság az egyetlen, mely féken tarthatja a mindenki számára jól ismert bukaresti zsákmánypolitikát.

A Laura Codruța Kövesi menesztésére tett miniszteri kísérlet megítélésünk szerint egyet jelent a korrupció bátorításával, ezért kiemelten fontosnak tartjuk hangsúlyozni: a magyar közösség képviselőiként nem állhatunk azok mellé, akik a támogatják a korrupciót. Fontos ugyanakkor megjegyezni: Tudorel Toader kezdeményezése újra társadalmi elégedetlenséget szülhet, s könnyen eredményezhet Románia-szerte – a korábbiakhoz hasonló – tömegtüntetéseket.

Bízunk benne, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály zavartalan működését a továbbiakban is biztosítják, s nem válik a számtalan eljárás alatt álló politikust tömörítő kormányzópártok áldozatává.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnökség

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
50% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat