HunHír.info

2018. Áldás hava 16. nap, Aszlár napja.

Több száz diák tüntet Budapest belvárosában

2018. február 23. 18:39
Hunhír.info

Folytatják a tüntetést a diákok az oktatási rendszerváltás reményében. Legutóbb január 19-én tiltakoztak a Kossuth téren, ahol felszólították a kormányt, hogy teljesítse a követeléseiket. Erre január 31-ig adtak időt. A határidő lejárt, a diákok nem érzékeltek változást, így ma este ismét a Parlament elé vonulnak és azt ígérik, sokkal hangosabbak lesznek. Az ATV Híradó riportere szerint több százan vannak a tüntetők.

Magyar Menedék - Migránsokk

Az ATV Híradó riportere a Deák térről jelentkezett, ahová várták a tüntetőket, ugyanis innen vonulnak át a Kossuth térre.

A 12+1 pont és a hallgatás

Idén januárban vonultak először a diákok a parlament elé. 12+1 pontba szedték össze a követeléseiket, és ezek teljesítésére január végéig adtak határidőt a kormánynak. A tüntetés után néhány nappal a diákok vitára hívták a miniszterelnököt is, közben pedig az oktatásért felelős államtitkár azt nyilatkozta híradónknak, hogy a diákok nyitott kapukat döngetnek.

A diákok viszont úgy érezték, az EMMI nem reagált érdemben, és Orbán Viktor sem állt ki velük nyilvános vitára, ezért újabb tüntetést hirdettek. A Független Diákparlament szerint a nyilvános vita egy lehetőség lett volna a miniszterelnök számára, hogy megindokolhassa, szerinte miért jó a jelenlegi oktatási rendszer.

A 12 pontban egyebek mellett azt követelik a diákok, hogy töröljék el a nulladik órákat és a 8 előtti iskolakezdést. Ezen kívül visszaállítanák a szabad tankönyvválasztást, maximálnák a heti óraszámot és azt is szeretnék, hogy kritikus gondolkodásra neveljék őket az iskolákban. A diákok azt ígérik, hogy a mai tüntetés kifejezetten interaktív lesz, és nagyobb szerepet kap a közönség.

atv.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat