HunHír.info

2018. Kikelet hava 19. nap, Botond napja.

A Balatonnál is tarol Tiborcz István

2018. február 23. 14:56
Hunhír.info

Újabb vállalatot vett a nevére Tiborcz István, így hivatalosan is övé a keszthelyi Balaton-part két híres szállodája, a műemléki besorolású Hullám és a felújítás alatt álló Helikon – írja a Válasz.hu.

Magyar Menedék - Migránsokk

A cikk szerint az elmúlt hónapokban két „tulajdonosrejtegető” cégről (BDPST, Longoria Holding Zrt.) derült ki, hogy Orbán Viktor veje a meghatározó részvényese. A cégbíróságon most iktatott dokumentumokból egyértelművé vált, hogy egy Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevű társaságban ugyancsak meghatározó részvényes a BDPST.

A Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Zrt. ingatlanvásárlását államközeli bankok óriáshitelei egyengették.

Ez azt jelenti, hogy immár a Tiborcz Istvánhoz kötődő Pannon Tessera Hospitalis cég birtokolja a keszthelyi Balaton-part két híres szállodáját, a műemléki besorolású Hullámot és a felújítás alatt álló, kétszáznál is több szobát kínáló Helikont, valamint az utóbbihoz tartozó teniszcsarnokot, -klubházat és -pályarendszert.

A Válasz.hu megjegyzi, hogy ezeket a vendéglátó–szabadidős egységeket a megújulást követően a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels üzemeltetheti – erre utal legalábbis a portál szerint, hogy tavaly óta a szállodavállalat fióktelepei közt tartják nyilván mind az épületeket, mind a sportlétesítményeket. További adalék a Tiborcz–Mészáros-összjátékra: a tulajdoni lapok szerint a keszthelyi Hullám–Helikon-projekt finanszírozója nem más, mint a felcsúti polgármesterrel szimbiózisban működő B3 Takarék.
i
Az elmúlt három hónap alatt hatalmasat fejlődött a Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST-csoport. A cégek impozáns ingatlanokkal rendelkeznek.

A Válasz.hu csokorba szedte, hogy mely jelentős értéket képviselő ingatlanról tudható, hogy Tiborczhoz köthető: a keszthelyi Hullám szálló műemléképület, a szintén keszthelyi Hotel Helikon és a hozzá tartozó teniszkomplexum, a turai kastély, a badacsonyi Ranolder-villa, a Visegrádon épülő luxusszálló a lepencei strand fölött, a Mahart–Weber–Münnich-házak óriástömbje a Pesti Vigadó mellett, az Orbánhegyi telek, és az Andrássy út 43. szám alatti palota első szintje.

mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Káldeától Ister-Gamig I-II-III. - Badiny Jós FerencKáldeától Ister-Gamig I-II-III.
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 500 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyar környezet atlasza - Faragó ImreA magyar környezet atlasza
Térkép - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat