HunHír.info

2018. Kikelet hava 19. nap, Botond napja.

Megakadályoznák Czeglédy szabadulását

2018. február 23. 13:26
Hunhír.info

Fellebbezést nyújt be a Nemzeti Választási Bizottsághoz Czeglédy Csaba nyilvántartásba vétele ellen Tényi István, aki erről a Legfőbb Ügyészséget is értesítette – tudta meg a PestiSrácok.hu

Tényi az ügyészséget arra emlékeztette, amennyiben a választási bizottság jogerősen nyilvántartásba veszi Czeglédyt, úgy őt mentelmi jog illeti meg és kijöhet az előzetes letartóztatásból. Tényi hangsúlyozta, a szocialista politikust 5-től 20 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti, ám mentelmi jogának köszönhetően nem lehet vele szemben intézkedni, ha akar, szabadon elutazhat. Hozzátette: az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, ám egy képviselőnek “példaképnek, makulátlannak kell lennie”. Tényi azt kérte a Legfőbb Ügyészségtől, hogy a választási szerv, vagy végső esetben a Kúria jogerős döntése után, soron kívül kérjék a Nemzeti Választási Bizottságtól Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését.

Ismert, Czeglédy Csabáról néhány napja derült ki, hogy független jelöltként elindul az országgyűlési választásokon, már a szükséges aláírásokat is begyűjtötte, így hamarosan mentelmi jog illeti meg. Ha ez megtörténik, amíg a választási bizottság fel nem függeszti a politikus-ügyvéd mentelmi jogát, Czeglédy szabadlábon maradhat. Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott portálunknak, hogy egy mentelmi joggal rendelkező személy – annak felfüggesztéséig – bármit megtehet, ad absurdum a kényszerintézkedés egyik okaként rendszerint megjelölt szökés, elrejtőzés veszélye is felmerülhet esetében. Czeglédy jelöltségéről ma dönt a helyi választási bizottság, amelynek döntése így biztosan nem lesz jogerős. A kérdésben a Nemzeti Választási Bizottság fog ezek után határozni, ám, ha utóbbi szerv döntése ellen is fellebbezést nyújtanak be, a végső szót majd a Kúria mondja ki.

Költségvetési csalás, bűnszervezetben

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, és a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek – a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével – el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését. A gyanú szerint így több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat