HunHír.info

2018. Kikelet hava 19. nap, Botond napja.

Vádlottként is a faluja élén maradna Hegedűs Zsuzsa cigány titkára

2018. február 23. 06:42
Hunhír.info

Sokadik alkalommal maradt el a Fővárosi Törvényszéken Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott volt személyi titkára, Bogdán László tárgyalása, akit hivatali visszaéléssel, nagy értékű csalással és közokirat-hamisítással vádolnak. Pedig a keddi ülésnapon éppen az ügy legfontosabb tanúját, Hegedűs Zsuzsát hallgatta volna meg a bíróság, aki Bogdán felettese volt.

Magyar Menedék - Migránsokk

Mint szeptemberben a Magyar Nemzet megírta, Bogdán, aki jelenleg a Baranya megyei Rózsafa – Fidesz–KDNP-színekben megválasztott, most független – polgármestere, 2010 és 2014 között dolgozott a Miniszterelnökségen. A vád egyik pontja szerint Bogdán pozíciójával visszaélve különböző hivataloktól kért adatokat soron kívül és ingyen, és ezeket 2014-ben saját polgármesteri kampányához is felhasználta.

Utóbbi vádpont jelentőségét növeli, hogy a mintegy 300 fős lakosságú Rózsafán most vasárnap időközi önkormányzati választást tartanak, amelyen Bogdán is indul. A falu ötfős képviselő-testülete ugyanis ősszel feloszlatta magát. Értesüléseink szerint a képviselők többsége sokáig Bogdán emberének számított – így a polgármester általában rendkívüli testületi üléseken vitte keresztül akaratát –, azonban miután tudomást szereztek a polgármester büntetőügyéről, illetve bizonyos pénzügyi visszásságokról, kihátráltak a településvezető mögül.

Csakhogy a vasárnap is induló független képviselőjelölt, Csorbics József szerint valójában Bogdán családja tartja kezében Rózsafát. Bogdán László ugyanis nem a faluban, hanem onnan 250 kilométerre, a Bács-Kiskun megyei Lajosmizsén él. Csorbics – aki Bogdán megválasztása után egy ideig képviselő volt – elmondta, a polgármestert 2014 óta szinte alig látni a faluban, a hivatalba nem sokat jár be, és már számos képviselő-testületi ülés maradt el azért, mert például egészségi okokra hivatkozva, néha percekkel az ülések előtt lemondta a részvételét. Mint megírtuk, Bogdán a 2017 eleje óta tartó büntetőperében pánikbetegségére hivatkozva többször is elnapoltatta a tárgyalást.

Azonban Bogdán az önkormányzati hivatalban dolgozó négy családtagján keresztül is tudja befolyásolni a döntéseket. Csorbics elmondta, a polgármester édesapja a közmunkások vezetője, apja felesége a község állattartó telepén dolgozik, és Bogdán további két testvére szintén a hivatalnak végez munkát. Rózsafa egyetlen önkormányzati lakásában, havi húszezer forint bérleti díjért pedig Bogdán apja és felesége lakik.

Csorbics szerint Bogdán számos olyan döntést vert keresztül a testületen, amik kárt okoztak a falunak. A polgármester például jelentős nagyságú állami termőföldterületet bérel Rózsafa környékén, ezen szemtanúk szerint az önkormányzat pénzéből vásárolt traktort használják a föld műveléséhez. Csorbics szerint a traktort másra nem is használják, pedig a helyi gazdáknak azt ígérték: a hárommillió forintos önkormányzati bevételt hozó ingatlanadó bevezetéséért cserébe ezzel a traktorral tartják majd rendben a földutakat. Csakhogy azóta sincs olyan kiegészítő eszköz, amely erre alkalmassá tenné a járművet. Bogdán büntetőügyében egyébként szintén előkerült a földbérlés: az egyik vádpont szerint a polgármester ingyen jutott olyan ingatlan-nyilvántartási adatokhoz, amelyeket az általa megkötni kívánt termőföld-haszonbérleti és -hasznosítási szerződésekhez akart felhasználni.

Magántelefonján és az önkormányzaton keresztül is kerestük Bogdán Lászlót, hogy reagáljon értesüléseinkre, de lapzártánkig nem sikerült elérnünk.

mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat