HunHír.info

2018. Napisten hava 19. nap, Gerle napja.

Migrációkutató Intézet: Sikertelen a betolakodók németországi integrációja

2018. február 14. 07:52
Hunhír.info

neger-bevandorlok-250.jpgAz intézet elemzése szerint a migrációs krízis látványos negatív eredményekkel járt a fogadó országban. Az elemzés a legfontosabb munkaerőpiaci, gazdasági és közbiztonsági statisztikákat vizsgálva a arra a következtetésre jutott, hogy a menedékkérők várt munkaerőpiaci integrációja elmaradt, a migránsok érkezésével pedig érezhetően nőtt a bűnözés Németországban.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Az elemzés rámutat, hogy bár Németország évszázadok óta bevándorló országnak számít, az elmúlt években jelentősen meggyorsult a migrációs hátterű népesség arányának növekedése: 2016-ra összesen 18,6 millió embert soroltak ebbe a státuszba, amely a teljes népesség 22,5 százalékát teszi ki. Az országba érkezők száma 2010-től érezhetően nőtt, a 2015-ben kirobbant migrációs krízis egyik sajátosságaként a tényleges menekültek és a gazdasági migránsok nagy tömegekben érkeztek Európába, elsősorban Németországba. 2015-ben és 2016-ban összesen több mint 1,2 millió menedékkérelmet nyújtottak be az országban.

A 2015-16-ban érkezettek kétharmada férfi, és minden második menedékkérő a 18-34 éves korosztályhoz tartozik. Az Európai Parlament által készíttetett tanulmány szerint a megkérdezettek több mint harmada, 35 százaléka semmiféle oktatásban nem részesült, és csupán két százalékuk beszélt valamennyire németül.

A Malteser nemzetközi segélyszervezet 2017-es migrációs jelentése a migránsok munkaerőpiaci integrációját vizsgálva lesújtó eredményeket adott közre: a 2010 és 2015 között érkezettek munkanélküliségi rátája harminc és negyven százalék között mozgott, a legfrissebb, 2017 áprilisi adatok szerint már a menekültek több mint fele, 50,2 százaléka volt munkanélküli. A menekültstátuszban részesítettek mindössze 18 százalékát foglalkoztatták. Mindezek mögött egyértelműen a migránsok alacsony képzettsége és nyelvtudásuk hiánya húzódik meg.

A legnagyobb célországokban a migránsok ellátása csillagászati összegeket vesz igénybe: Németország a migrációs válság kirobbanásának évében éves GDP-jének körülbelül 0,5 százalékát fordította erre a célra, 2016-ban pedig a német kormány már 21,7 milliárd eurót költött a migránsok ellátására és integrációjára. A nemzetközi sajtóban megjelent pénzügyminisztériumi dokumentum szerint Németország 2020-ig összesen 94 milliárd eurós kiadásokkal számolt ez ügyben.

A szövetségi bűnügyi statisztikák tanúsága szerint az elmúlt években jelentősen növekedett a bűnözés Németországban, és miközben a német állampolgárságú gyanúsítottak száma csökkent, a külföldi állampolgárok száma két évtized alatt közel negyven százalékkal emelkedett. A statisztikák szerint a nem német állampolgárságú gyanúsítottak valamennyi bűncselekménytípusnál felülreprezentáltak.

A kutatás az előbbiekben ismertetett adatok vizsgálata után azzal a következtetéssel járul, hogy a migránsok német integrációja eddig sem volt sikertörténet, és várható, hogy az ország a jövőben még súlyosabb kihívásokkal szembesül majd.

A teljes elemzés a Migrációkutató Intézet honlapján olvasható

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tatárlaka és Tordos üzenete - Mandics György Záhonyi AndrásTatárlaka és Tordos üzenete
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat