HunHír.info

2018. Álom hava 12. nap, Víritó napja.

Veszélyben a kereszténység, egyre több a gyűlöletbűncselekmény az egykor szebb napokat megélt Németországban

2018. február 09. 09:59
Hunhír.info

kereszt-250-.jpgA rendőrségi statisztikák szerint sok embert kifejezetten azért támadtak meg, mert keresztény, és sok esetben meg is ölték az áldozatokat. A keresztény szimbólumok és kegyhelyek is megszenvedték az újfajta gyűlöletet, gyakorivá váltak a templomgyújtogatások és a rongálások. Egy év alatt közel negyedével nőtt a keresztényellenes támadások száma, és egyelőre 2018 sem ígér szebb képet - írja a Breitbart.

A statisztikából az is kiderült, hogy sok esetben idegen betolakodók is érintettek voltak a támadásokban – muszlimok az elkövetők oldalán, míg a keresztények az áldozatok között szerepeltek. Egy ilyen eset miatt kezdte el a rendőrség külön kategóriába sorolni a keresztényellenes bűncselekményeket: egy kikeresztelkedett afgánt múlt májusban új hite miatt gyilkolt meg egy muszlim vallású, afgán kontinensfoglaló társa.

Ansgar Heveling, a belügyminisztérium egyik szóvivője a statisztikák láttán arra szólította fel Angela Merkelt és a CDU-t, hogy hasonló módon büntesse a keresztényellenes bűncselekmények elkövetőit, mint az antiszemitizmussal összefüggő esetek bűnözőit.

A jelentés kapcsán többen is amiatt aggódnak, hogy a muszlim élősködők nem csak nem akarnak beilleszkedni a nyugati kultúrába, hanem még el is nyomnák azt. Berthold Löffler politikatudományi professzor szerint az túl nagy kérés lenne, hogy behatolók vegyék át a mi értékrendszerünket, az viszont igenis elvárható, hogy tolerálják az övékétől eltérő kultúrát, még ha az nagyon is különbözik a számukra megszokottól.

A probléma azonban nemcsak Németországra jellemző: Franciaországban például 2008 óta 245 százalékkal nőtt a szándékosan keresztények ellen elkövetett bűncselekmények száma – miközben a muszlimokkal szembeni támadások száma csökkent. Itt elsősorban a templomok vannak veszélyben, 90 százalékkal nőtt a gyújtogatások, a rongálások, a graffitizések, illetve a papokat, egyházi iskolákat érő fenyegetések és sértések száma.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az ember isteni dimenziója - A túlvilági nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat