HunHír.info

2018. Újkenyér hava 16. nap, Estilla napja.

Veszélyben a kereszténység, egyre több a gyűlöletbűncselekmény az egykor szebb napokat megélt Németországban

2018. február 09. 09:59
Hunhír.info

kereszt-250-.jpgA rendőrségi statisztikák szerint sok embert kifejezetten azért támadtak meg, mert keresztény, és sok esetben meg is ölték az áldozatokat. A keresztény szimbólumok és kegyhelyek is megszenvedték az újfajta gyűlöletet, gyakorivá váltak a templomgyújtogatások és a rongálások. Egy év alatt közel negyedével nőtt a keresztényellenes támadások száma, és egyelőre 2018 sem ígér szebb képet - írja a Breitbart.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A statisztikából az is kiderült, hogy sok esetben idegen betolakodók is érintettek voltak a támadásokban – muszlimok az elkövetők oldalán, míg a keresztények az áldozatok között szerepeltek. Egy ilyen eset miatt kezdte el a rendőrség külön kategóriába sorolni a keresztényellenes bűncselekményeket: egy kikeresztelkedett afgánt múlt májusban új hite miatt gyilkolt meg egy muszlim vallású, afgán kontinensfoglaló társa.

Ansgar Heveling, a belügyminisztérium egyik szóvivője a statisztikák láttán arra szólította fel Angela Merkelt és a CDU-t, hogy hasonló módon büntesse a keresztényellenes bűncselekmények elkövetőit, mint az antiszemitizmussal összefüggő esetek bűnözőit.

A jelentés kapcsán többen is amiatt aggódnak, hogy a muszlim élősködők nem csak nem akarnak beilleszkedni a nyugati kultúrába, hanem még el is nyomnák azt. Berthold Löffler politikatudományi professzor szerint az túl nagy kérés lenne, hogy behatolók vegyék át a mi értékrendszerünket, az viszont igenis elvárható, hogy tolerálják az övékétől eltérő kultúrát, még ha az nagyon is különbözik a számukra megszokottól.

A probléma azonban nemcsak Németországra jellemző: Franciaországban például 2008 óta 245 százalékkal nőtt a szándékosan keresztények ellen elkövetett bűncselekmények száma – miközben a muszlimokkal szembeni támadások száma csökkent. Itt elsősorban a templomok vannak veszélyben, 90 százalékkal nőtt a gyújtogatások, a rongálások, a graffitizések, illetve a papokat, egyházi iskolákat érő fenyegetések és sértések száma.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat