HunHír.info

2018. Napisten hava 19. nap, Gerle napja.

Magyar nagymamája van Ausztria új kancellárjának

2018. február 07. 08:59
Hunhír.info

A Bild rész­le­te­ket közölt Sebastian Kurz hétfőn megjelent önéletrajzi könyvéből. Az önéletrajzi kötetből többek között az is kide­rül, hogy az osztrák kancellár magyar származású és anyanyelvű nagy­ma­mája Új­vi­dék­ről me­ne­kült Auszt­ri­ába a má­so­dik vi­lág­há­ború végén.

A Ripost is beszámolt arról, hogy feb­ruár 5-én ke­rült a német bol­tok pol­ca­ira Se­bas­tian Kurz osztrák kancellár ön­élet­rajzi könyve, amelyből az derült ki, hogy Ausztria vezető politikusa a nagymamája révén részben magyar származású.

Az osztrák kancellár önéletrajzi könyvéből sok, eddig ismeretlen részlet is napvilágot látott a napokban. Az egyik ilyen, a Bildben is közölt információ szerint a kormányfő hatéves volt, amikor életében először találkozott menekültekkel.

1992-ben az akkor „Bastinak” hívott fiú szülei ugyanis a Jugoszláv háború elől menekülő embereket fogadtak be magukhoz. Ez a menekülteket befogadó szociális érzékenység azonban nem a véletlen műve volt, hanem annak volt köszönhető, hogy Sebastian Kurz magyar származású nagymamája is menekültként érkezett Ausztriába a jelenleg Szerbiához tartozó Újvidékről.

Az önéletrajzi könyvből az derül ki, hogy a kancellár nagymamája a második világháború alatt a szovjet csapatok előrenyomulása miatt úgy döntött, hogy elindul a Vajdaságból és nyugatra szökik. Az akkor még csak 16 éves lány közel 600 kilométert tett meg, amíg Alsó-Ausztriába ért.

A kizárólag magyarul beszélő Magdalena szökése több hétig tartott, és mint arról később beszámolt, szinte folyamatosan halálfélelme volt a vészterhes háborús időkben megtett út alatt. Kurz nagymamája, megérkezése után nem sokkal, Alsó-Ausztriában találkozott Ausztria jelenlegi és eddigi legfiatalabb kancellárjának a nagypapájával.

Az önéletrajzi könyvből az is kiderül, hogy Kurz gyermekkora nagy részét a nagyszülők zogelsdorfi farmgazdaságában töltötte. Ezért is van az, hogy az osztrákok új kancellárja már kora gyermekkora óta tudja, hogy nagymamájának magyar az anyanyelve.

A könyvből nyilvánosságra került részletek szerint a nagymama számára a második világháború idején megtapasztalt szörnyűségek annyira meghatározóak voltak, hogy azok emléke folyamatosan kísérti őt, egészen a mai napig. Olyannyira, hogy a családtagok elmondása szerint a nagymama a mai napig sokszor álmodik a háborús időkben megtörtént borzalmakról.

Sebastian Kurz nagymamája a mai napig a 150 lakosú kis faluban, Zogelsdorfban él

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sör füveskönyve
A sör füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat