HunHír.info

2018. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

EU-s pénzből vett élelmiszercsomaggal kampányol az államtitkár - örül az erőtartalék az adománynak...

2018. február 06. 13:33
Hunhír.info

„A magyar gazdaság ereje már lehetővé teszi, hogy a családtámogatási rendszer lehetőségein túl és a szociális juttatások keretein felül is segítséget kapjanak a kisgyermekes családok” – írja saját Facebook-oldalán Tasó László fideszes országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség államtitkára.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

A megosztott képeken az látszik, hogy a kormányzati hirdetésekből ismerős dizájnnal, kék alapon fehér betűkkel az áll: Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el önhöz és családjához. A dolog szépséghibája, hogy az adományokat nem a magyar kormány fizeti, hanem az úgynevezett Rászoruló személyeket támogató operatív program (RSZTOP) keretében, száz százalékban az Európai Unió pénzéből finanszírozzák.

Ez a program többéves késéssel indult el tavaly júniusban, már akkor is államtitkári jelenléttel: akkor a szociális ügyekért felelős Czibere Károly adta át az első dobozokat Vásárosnaményban. Az elegáns barna zakóban jótékonykodó Tasó ezúttal saját választókerületében, a Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen osztogatta a dobozokat, mint kiderült, összesen 57-et.

Elbüszkélkedett néhány számmal is: a megyében például június óta 18 917 csomagot kaptak a rászoruló, kisgyermekes családok. „Mindig lesz szándék és akarat, hogy a segítség oda érkezzen, ahová a legnagyobb szükség van rá” – írta a szociálisan érzékeny képviselő.

Tasó azt már nem jegyzi meg, hogy az élelmiszercsomagok beszerzése önmagában is botrányos volt: az RSZTOP 2. szakaszának keretösszege 13,7 milliárd forint, és nem bontották részekre, így esélyt sem adtak a helyi vállalkozásoknak, csak a nagy konzorcium tudott mindenféle termékkel pályázni. A kiírásra négy ajánlat érkezett, közülük hármat érvénytelennek nyilvánítottak, ebből kettőt „aránytalanul alacsony ellenszolgáltatás” címén, vagyis mert túlságosan olcsón adták volna a termékeket...

(MNO nyomán)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat